EN
  • Anasayfa
  • GID266 Su Ürünleri Teknolojisi (2020 - 2021 / 3. Yarıyıl)
  • EN
GID266 - Su Ürünleri Teknolojisi
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Su Ürünleri Teknolojisi GID266 3 3 + 0 5,0 Pdf
Birim Bölüm
GIDA TEKNOLOJİSİ
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze
EBS Koordinatörü
Ders Veren Öğr. Gör. Eren YURTDAŞ
Amaç

Su ürünlerinin kimyasal kompozisyonu, kalite özellikleri, beslenme açısından önemi, su ürünleri işleme teknolojisi konularında öğrenciye bilgi kazandırılması

Ders İçeriği

Su ürünlerinin kimyasal kompozisyonu, kalite özellikleri, beslenme açısından önemi, balıketinin histolojik ve kimyasal yapısı, balıketinde meydana gelen biyokimyasal ve mikrobiyolojik değişimler ve teknolojik kaliteye olan etkileri, taze balıkların soğutulması, dondurulması, tuzlanması, tütsülenmesi ve konservelenmesi gibi temel teknolojik işlemler, su ürünlerinde bulunan toksinler ve ambalajlama teknikleri

Ders Kaynakları Gülyavuz H, Ünlüsayın M. Su Ürünleri İşleme Teknolojisi. SDÜ Eğridir Su Ürünleri Fak. Isparta, 366p. 1999.
Gökoğlu N. Su Ürünleri İşleme Teknolojisi Su Vakfı Yayınları. İstanbul. 2002.
Göğüş K, Kolsarıcı N. Su Ürünleri Teknolojisi. Ankara Üniversitesi Ziraat Fak. Yayın No:1243. 261s, 1992.
Açıldığı Öğretim Yılı 2015 - 2016 2016 - 2017 2017 - 2018 2020 - 2021
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Ara Sınav 1 40
Toplam 40
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Final %60
Toplam %60
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %40
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %60
Toplam %100
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması Beyin Fırtınası 2 10 20
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim Sınıf Dışı Çalışma 3 2 6
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, durumları işleme, soru geliştirme, yorumlama, sunum Sözlü 5 1 5
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Tartışmalı Ders 3 10 30
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması Grup Çalışması 1 10 10
Dinleme ve anlamlandırma Ders 3 14 42
Ara Sınav 1 Ara Sınav 1 5 1 5
Final Final 10 1 10
Toplam İş Yükü (Saat) 128
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 5,02
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Su ürünleri işleme teknolojisine giriş
2 Su ürünleri etinin bileşimi: su, proteinler, protein olmayan bileşikler
3 Su ürünleri etinin bileşimi: lipidler, vitaminler
4 Su ürünleri etinin bileşimi: mineral maddeler
5 Su ürünlerinde kalite değişimleri
6 Su ürünlerinde ön işlemler teknolojisi
7 Ara sınav
8 Su ürünlerinde soğutma teknolojisi
9 Su ürünlerinde dondurarak muhafaza teknolojisi
10 Su ürünlerinde dumanlama teknolojisi
11 Tuzlanmış su ürünleri teknolojisi
12 Kurutulmuş su ürünleri teknolojisi
13 Marinat teknolojisi
14 Konserve teknolojisi
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Su ürünleri işleme teknolojisindeki yenilikler hakkında bilgi sahibi olma
Su ürünleri işleme teknikleri hakkında bilgi sahibi olma
Su ürünleri tüketiminin artırılması, işleme teknolojisinin önemi hakkında bilgi sahibi olma
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
Su ürünleri işleme teknolojisindeki yenilikler hakkında bilgi sahibi olma - - - - - - - 5 5 - - - - - -
Su ürünleri işleme teknikleri hakkında bilgi sahibi olma 1 - - - - 3 - 5 5 5 4 4 4 3 3
Su ürünleri tüketiminin artırılması, işleme teknolojisinin önemi hakkında bilgi sahibi olma - 5 5 5 5 - - - - - - - - - -