EN
  • Anasayfa
  • GID272 Hazır Yemek ve Catering Teknolojisi (2021 - 2022 / 3. Yarıyıl)
  • EN
GID272 - Hazır Yemek ve Catering Teknolojisi
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Hazır Yemek ve Catering Teknolojisi GID272 3 3 + 0 5,0 Pdf
Birim Bölüm
GIDA TEKNOLOJİSİ
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Eren YURTDAŞ Öğr. Gör. Mesut KAPLAN
Ders Veren Öğr. Gör. Eren YURTDAŞ
Amaç

Catering sisteminin tarihçesini ve nasıl geliştiğini anlar, hazır yemek üreten firmanın kuruluşundan itibaren nasıl düzenlenmesi gerektiğini öğrenir, mutfak temizliği, hijyeni ve sanitasyonu hakkında bilgi edinir, mutfak işlemesi, mutfak ekipmanları ve bu ekipmanlarla hangi tekniklerle yemek pişirildiğini öğrenir, üretilen ürünlerin tüketiciye nasıl ulaştırılacağını kavrar.

Ders İçeriği

Hazır yemek teknolojisinin tarihçesi, gelimişi, hazır yemek fabrikasının kurulumu, yemek üreten işletmenin hijyen ve sanitasyonu, mutfak ekipmanları, mutfakta yemek üretim teknikleri, yemek üretimi için kullanılan cihazlar, üretilen yemeklerin tüketiciye ulaştırılması ve sunumu

Ders Kaynakları Doğan, M. (2019), Toplu Beslenme Sistemleri ve Catering Hizmetleri Yönetimi Catering Yönetim Sistemleri, Nobel Akademik Yayıncılık.
Hazır Yemek Sistemleri, Mustafa TAYAR, Canan HECER, 2. Basım, Dora Yayınları
Doğan, M. (2019), Toplu Beslenme Sistemleri ve Catering Hizmetleri Yönetimi Catering Yönetim Sistemleri, Nobel Akademik Yayıncılık.
Hazır Yemek Sistemleri, Mustafa TAYAR, Canan HECER, 2. Basım, Dora Yayınları
Doğan, M. (2019), Toplu Beslenme Sistemleri ve Catering Hizmetleri Yönetimi Catering Yönetim Sistemleri, Nobel Akademik Yayıncılık.
Hazır Yemek Sistemleri, Mustafa TAYAR, Canan HECER, 2. Basım, Dora Yayınları
Açıldığı Öğretim Yılı 2015 - 2016 2020 - 2021 2021 - 2022
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Ara Sınav 1 40
Toplam 40
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Final %60
Toplam %60
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %40
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %60
Toplam %100
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Mutfaklara uygulanan hijyen ve sanitasyonu anlamak Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Catering işletmelerindeki uygulamaları öğrenmek Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Farklı gıda üretim tekniklerini ve dağıtım sistemlerini anlamak Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
Mutfaklara uygulanan hijyen ve sanitasyonu anlamak - - - - - - - 5 5 5 5 - - - -
Catering işletmelerindeki uygulamaları öğrenmek 2 4 4 3 - 3 4 4 - - - 5 5 - -
Farklı gıda üretim tekniklerini ve dağıtım sistemlerini anlamak - - - 5 5 5 5 5 - - - - - 3 3