Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Yağ Teknolojisi | KİM272 | 3 | 3 + 0 | 4,0 |
Birim Bölüm | KİMYA TEKNOLOJİSİ |
Derece Seviye | Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | yüz yüze |
EBS Koordinatörü | |
Ders Veren | |
Amaç |
Yağ teknolojisinin temel ilkelerinin öğretilmesi |
Ders İçeriği |
Yağ Hammaddeleri: Bitkisel yağ kaynakları, Hayvansal yağ kaynakları, Mineral yağ kaynakları; Yağlı Tohum: Depolama, Temizleme, Şartlandırma, Boyutlandırma; Yağ Elde Yöntemleri: Mekanik presleme, Çözücü ekstraksiyonu; Ham Yağ Rafinasyonu: Yapışkan madde giderme, Renkli madde giderme, Kokulu madde giderme, Donar madde giderme; Yemeklik Yağ Kalitesi; Atık Yağ Değerlendirme Uygulamaları. |
Ders Kaynakları |
Yemeklik Yağ Teknolojisi
Yemeklik Yağ Teknolojisi |
Açıldığı Öğretim Yılı | 2008 - 2009 2007 - 2008 2006 - 2007 2005 - 2006 2004 - 2005 2012 - 2013 |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Yağ Hammaddeleri: | |
2 | Yağ Hammaddeleri (devam) | |
3 | Bitkisel yağ kaynakları, | |
4 | Hayvansal yağ kaynakları | |
5 | Mineral yağ kaynakları; | |
6 | Yağlı Tohum: Depolama, Temizleme, Şartlandırma, Boyutlandırma; | |
8 | Yağlı Tohum: Depolama, Temizleme, Şartlandırma, Boyutlandırma (devam) | |
8 | Yağlı Tohum: Depolama, Temizleme, Şartlandırma, Boyutlandırma (devam) | |
9 | Yağ Elde Yöntemleri | |
10 | Mekanik presleme, Çözücü ekstraksiyonu; | |
11 | Ham Yağ Rafinasyonu: Yapışkan madde giderme, | |
12 | Renkli madde giderme, Kokulu madde giderme, Donar madde giderme; | |
13 | Yemeklik Yağ Kalitesi; | |
14 | Atık Yağ Değerlendirme Uygulamaları. |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Atık yağların değerlendirilmesini öğrenir | |||
Yağ teknolojisi hakkında bilgi sahibi olur. | |||
Yağ elde etme yöntemlerini öğrenir. |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Atık yağların değerlendirilmesini öğrenir | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Yağ teknolojisi hakkında bilgi sahibi olur. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Yağ elde etme yöntemlerini öğrenir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |