EN
  • Anasayfa
  • TAB211 Mikrobiyoloji (2020 - 2021 / 3. Yarıyıl)
  • EN
TAB211 - Mikrobiyoloji
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Mikrobiyoloji TAB211 3 3 + 0 3,0 Pdf
Birim Bölüm
TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER
Derece Seviye Ön Lisans - Zorunlu - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze
EBS Koordinatörü
Ders Veren
Amaç

Mikrobiyolojiye tarihsel bir bakış ve mikroorganizmaların üretilme koşulları, beslenme, kontrol, metabolizma, fizyoloji, yapı ve genetiğe dair temel konular

Ders İçeriği

Mikrobiyoloji biliminin tarihsel gelişimi ve mikrobiyoloji biliminin gelişmesine katkı yapan önemli bilim adamları ve buluşları, taksonomik açıdan canlılar içerisinde mikroorganizmaların yeri, mikroorganizmaların faydalı ve zararlı yönleri, prokaryotik ve ökaryotik canlıların hücresel yapı özellikleri bakımından kıyaslanması, mikroorganizmaların gelişme koşulları, bakteriyel organizmaların genel özellikleri, çoğalma şekilleri, beslenme biçimleri ve morfolojik özellikleri anlatılacaktır.

Ders Kaynakları Temel Mikrobiyoloji, Arda M. Medisan, Ankara, (1997).
Farmasötik Mikrobiyoloji, Çevikbaş, A.,Abbasoğlu, U., Efil yayınevi, İstanbul 2011.
Brock Biology of Microorganisms, Madigan, M.T, Martinko J.M., and Parker J. Pearson Prentice Hall, (2006).
Klinik Mikrobiyoloji, Kılıçturgay, K. Editör, (1994). Yenileştirilmiş 2. Basım. Bursa Güneş ve Nobel Tıp Kitabevleri. Çapa, İstanbul.
Mikrobiyoloji; Prof. Dr. İsmet Hasenekioğlu, Yrd. Doç. Dr. Selami Yeşilyurt
Açıldığı Öğretim Yılı 2007 - 2008 2008 - 2009 2009 - 2010 2010 - 2011 2011 - 2012 2012 - 2013 2013 - 2014 2014 - 2015 2015 - 2016 2016 - 2017 2017 - 2018 2018 - 2019
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması Beyin Fırtınası 8 1 8
Dinleme ve anlamlandırma Ders 3 14 42
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim Sınıf Dışı Çalışma 3 5 15
Final Final 12 1 12
Ara Sınav 1 Ara Sınav 1 10 1 10
Toplam İş Yükü (Saat) 87
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 3,41
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Mikrobiyolojinin tarihi
2 Mikroorganizmaların sınıflandırılması
3 Bakteriler, anatomisi ve morfolojisi
4 Bakterilerde üreme
5 Organizmalarda enerji kaynakları
6 Mantarlar, anatomisi ve morfolojisi
7 Ara sınav
8 Mantarlarda üreme
9 Mayalar
10 Aktinomisetler
11 Yosunlar
12 Protozoalar
13 Virüsler
14 Organizmalar arasındaki interaksiyon
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Etkin yazılı ve sözlü iletişim becerisi
Mesleki ve etik sorumluluğu anlama
Verileri analiz edebilme, değerlendirebilme, deney yapma ve tasarlama becerisi
Mikrobiyoloji ile ilgili temel konular hakkında bilgi sahibi olamak
Hayat boyu öğrenimin önemini kavrama ve uygulama becerisi
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
Etkin yazılı ve sözlü iletişim becerisi - - - - - - - - - - - - - - -
Mesleki ve etik sorumluluğu anlama - - - - - - - - - - - - - - -
Verileri analiz edebilme, değerlendirebilme, deney yapma ve tasarlama becerisi - - - - - - - - - - - - - - -
Mikrobiyoloji ile ilgili temel konular hakkında bilgi sahibi olamak - - - - - - - - - - - - - - -
Hayat boyu öğrenimin önemini kavrama ve uygulama becerisi - - - - - - - - - - - - - - -