Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Mikrobiyoloji | TAB211 | 3 | 3 + 0 | 3,0 |
Birim Bölüm | TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER |
Derece Seviye | Ön Lisans - Zorunlu - Türkçe |
Dersin Verilişi | Yüz yüze |
EBS Koordinatörü | |
Ders Veren | |
Amaç |
Mikrobiyolojiye tarihsel bir bakış ve mikroorganizmaların üretilme koşulları, beslenme, kontrol, metabolizma, fizyoloji, yapı ve genetiğe dair temel konular |
Ders İçeriği |
Mikrobiyoloji biliminin tarihsel gelişimi ve mikrobiyoloji biliminin gelişmesine katkı yapan önemli bilim adamları ve buluşları, taksonomik açıdan canlılar içerisinde mikroorganizmaların yeri, mikroorganizmaların faydalı ve zararlı yönleri, prokaryotik ve ökaryotik canlıların hücresel yapı özellikleri bakımından kıyaslanması, mikroorganizmaların gelişme koşulları, bakteriyel organizmaların genel özellikleri, çoğalma şekilleri, beslenme biçimleri ve morfolojik özellikleri anlatılacaktır. |
Ders Kaynakları |
Temel Mikrobiyoloji, Arda M. Medisan, Ankara, (1997).
Farmasötik Mikrobiyoloji, Çevikbaş, A.,Abbasoğlu, U., Efil yayınevi, İstanbul 2011. Brock Biology of Microorganisms, Madigan, M.T, Martinko J.M., and Parker J. Pearson Prentice Hall, (2006). Klinik Mikrobiyoloji, Kılıçturgay, K. Editör, (1994). Yenileştirilmiş 2. Basım. Bursa Güneş ve Nobel Tıp Kitabevleri. Çapa, İstanbul. Mikrobiyoloji; Prof. Dr. İsmet Hasenekioğlu, Yrd. Doç. Dr. Selami Yeşilyurt |
Açıldığı Öğretim Yılı | 2007 - 2008 2008 - 2009 2009 - 2010 2010 - 2011 2011 - 2012 2012 - 2013 2013 - 2014 2014 - 2015 2015 - 2016 2016 - 2017 2017 - 2018 2018 - 2019 |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması | Beyin Fırtınası | 8 | 1 | 8 |
Dinleme ve anlamlandırma | Ders | 3 | 14 | 42 |
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim | Sınıf Dışı Çalışma | 3 | 5 | 15 |
Final | Final | 12 | 1 | 12 |
Ara Sınav 1 | Ara Sınav 1 | 10 | 1 | 10 |
Toplam İş Yükü (Saat) | 87 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 3,41 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Mikrobiyolojinin tarihi | |
2 | Mikroorganizmaların sınıflandırılması | |
3 | Bakteriler, anatomisi ve morfolojisi | |
4 | Bakterilerde üreme | |
5 | Organizmalarda enerji kaynakları | |
6 | Mantarlar, anatomisi ve morfolojisi | |
7 | Ara sınav | |
8 | Mantarlarda üreme | |
9 | Mayalar | |
10 | Aktinomisetler | |
11 | Yosunlar | |
12 | Protozoalar | |
13 | Virüsler | |
14 | Organizmalar arasındaki interaksiyon |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Etkin yazılı ve sözlü iletişim becerisi | |||
Mesleki ve etik sorumluluğu anlama | |||
Verileri analiz edebilme, değerlendirebilme, deney yapma ve tasarlama becerisi | |||
Mikrobiyoloji ile ilgili temel konular hakkında bilgi sahibi olamak | |||
Hayat boyu öğrenimin önemini kavrama ve uygulama becerisi |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Etkin yazılı ve sözlü iletişim becerisi | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Mesleki ve etik sorumluluğu anlama | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Verileri analiz edebilme, değerlendirebilme, deney yapma ve tasarlama becerisi | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Mikrobiyoloji ile ilgili temel konular hakkında bilgi sahibi olamak | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Hayat boyu öğrenimin önemini kavrama ve uygulama becerisi | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |