Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Tohumculuğu | TAB126 | 2 | 2 + 1 | 4,0 |
Birim Bölüm | TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER |
Derece Seviye | Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Yüz yüze eğitim |
EBS Koordinatörü | |
Ders Veren | |
Amaç |
Tıbbi ve aromatik bitkilerin kalıtım esaslarını , temel ıslah prensipleri ve metodlarını öğreterek , özellikle tıbbi bitki tohumu üretme tekniklerini öğretmek |
Ders İçeriği |
Tıbbi bitkilerde tozlanma ve döllenme şekilleri, genel bitki ıslahı , kalıtsal varyasyonlar genetik mekanizma , ıslah metotları , sebze tohumlarında aranan özellikler , Dünyada ve Türkiye de tohumculuk , tohum ayırma yöntemleri , tohum hasadı , temizleme ve ambalajlama , pazarlama , tohumluk kontrol ve sertifikasyonu . |
Ders Kaynakları |
Bitkisel Yağ Teknolojisi, Sebahattin Nas, Hüsnü Yusuf GÖKALP, Mahmut ÜNSAL, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yayınları
Ders notları |
Açıldığı Öğretim Yılı | 2013 - 2014 2014 - 2015 2015 - 2016 2016 - 2017 2017 - 2018 2018 - 2019 |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Yetkinlik Tamamlayıcı Ders
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Gözlem/durumları işleme, Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma | Saha / Arazi Çalışması | 1 | 14 | 14 |
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme | Gösterim | 1 | 5 | 5 |
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, durumları işleme, soru geliştirme, yorumlama, sunum | Sözlü | 1 | 3 | 3 |
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim | Sınıf Dışı Çalışma | 1 | 7 | 7 |
Dinleme ve anlamlandırma | Ders | 2 | 14 | 28 |
Ara Sınav 1 | Ara Sınav 1 | 20 | 1 | 20 |
Final | Final | 25 | 1 | 25 |
Toplam İş Yükü (Saat) | 102 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 4 | |||
AKTS | 4,0 |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Tohumun morfolojik ve anatomik yapısı | |
2 | Tıbbi ve aromatik bitkilerin tohumlarının morfolojik ve anatomik özellikleri | |
3 | Tohum tipleri | |
4 | Tohum üretim teknikleri | |
4 | Tohum üretim teknikleri | |
6 | Tıbbi ve Aromatik bitkilerde tohumculuk standartları | |
6 | Tıbbi ve Aromatik bitkilerde tohumculuk standartları | |
8 | Arasınav,Tohumculuk kanunu | |
9 | Tohumculuk kanunu | |
12 | Tıbbi ve aromatik bitkilerden elde edilen tohumların üretim yöntemleri | |
12 | Tıbbi ve aromatik bitkilerden elde edilen tohumların üretim yöntemleri | |
12 | Tıbbi ve aromatik bitkilerden elde edilen tohumların üretim yöntemleri | |
12 | Tıbbi ve aromatik bitkilerden elde edilen tohumların üretim yöntemleri | |
12 | Tıbbi ve aromatik bitkilerden elde edilen tohumların üretim yöntemleri |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Tohum işleme tekniği | |||
Bazı bitkilerde tohum üretim teknikleri | |||
Bitkilerde üreme ve tohum oluşumunu kavrama | |||
Tohumluk kontrol ve sertifikasyonu | |||
Tohumluk üretim tekniği |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Tohum işleme tekniği | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
Bazı bitkilerde tohum üretim teknikleri | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
Bitkilerde üreme ve tohum oluşumunu kavrama | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
Tohumluk kontrol ve sertifikasyonu | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
Tohumluk üretim tekniği | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
Ortalama Değer | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |