Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Enzim Teknolojisi | KIM418 | 8 | 3 + 0 | 6,0 |
Birim Bölüm | KİMYA |
Derece Seviye | Lisans - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | yüz-yüze |
EBS Koordinatörü | |
Ders Veren | |
Amaç |
Öğrencilere, enzim kimyası hakkında temel bilgilerin verilmesi ve enzimler ve enzimlerin endüstrideki kullanımları konusunda temel bilgilerin öğrenciye kazandırılması. |
Ders İçeriği |
Enzimler hakkında genel bilgiler, Enzimlerin yapı ve işleyişleri, Enzimatik reaksiyonlar, Mikrobiyal enzim üretimi, Enzim izolasyonu ve saflaştırma, Enzim Üretim Teknikleri, Enzimatik proseslerin endüstriyel uygulamaları Mikrobiyal Enzimler, Tutuklanmış Enzimler, Genetik Mühendisliği ile Elde Edilmiş Enzimler, Endüstriyel enzimler, Farmasötik ve gıda endüstrisinde kullanılan enzimler, Enzimatik gıda analiz metodları, Temizlik ve Kozmetik sektöründe enzimler, Tekstil Endüstrisinde Enzimler, Kağıt Endüstrisinde enzimler. |
Ders Kaynakları |
Enzyme Technology , editör: Ashok Pandey
Enzimoloji, Ankara Üniversitesi |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 | PÇ 15 |
---|