EN
  • Anasayfa
  • MBG324 Endüstriyel Mikrobiyoloji (2019 - 2020 / 6. Yarıyıl)
  • EN
MBG324 - Endüstriyel Mikrobiyoloji
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Endüstriyel Mikrobiyoloji MBG324 6 3 + 0 4,0 Pdf
Birim Bölüm
MOLEKÜLER BİYOLOJİ VE GENETİK
Derece Seviye Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze eğitim
EBS Koordinatörü
Ders Veren Dr. Öğr. Üyesi Ardahan ESKİ
Amaç

Endüstriyel mikrobiyoloji ve uygulamalı mikrobiyoloji hakkında orta düzey bilgi paylaşımı, spesifik mikrobiyal ürünlerin üretim şekilleri

Ders İçeriği

Endüstriyel mikroroganizmalar, mikrobiyal metabolizma, Fermentayson ebsiyerleri, Fermentasyon öncesi işlemler, fermentayson sonrası işlemler, Spesifik ürünlerin endüstriyel üretimleri vd.

Ders Kaynakları Endüstriyel Mikrobiyolojiye Giriş (Palme, 2015)
Açıldığı Öğretim Yılı 2013 - 2014 2016 - 2017 2017 - 2018 2019 - 2020
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Ödev 1 40
Toplam 40
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Final %60
Toplam %60
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %40
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %60
Toplam %100
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Dinleme ve anlamlandırma Ders 3 14 42
Ara Sınav 1 Ara Sınav 1 24 1 24
Final Final 40 1 40
Toplam İş Yükü (Saat) 106
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 4,16
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Endüstriyel Mikrobiyolojiye Giriş
2 Mikrobiyal Metabolizma
3 Biyolojik İşlenme
4 Endüstriyel Mikroroganizmalar ve Fermentasyon Besiyeri
5 Fermentasyon Sistemleri ve Fermentasyon Sonrası İşlemler
6 Ürün Geliştirme, Düzenleme ve Güvenlik
7 Endüstriyel İşlemler ve Ürünler
8 Dönemiçi Ara Sınav
9 Mikrobiyal Enzimler ve Endüstriyel Üretim
10 Yakıt ve endüstriyel kimyasallar
11 Sağlık bakım ürünleri
12 Gıda ve içecek fermentasyonları
13 Mikrobiyal biyokütle üretimi; Hayvan ve bitki hücre kültürü
14 Çevre mikrobiyolojisi
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Endüstriyel ölçekli fermentasyon işlemleri hakkında bilgi edinimi
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12
Endüstriyel ölçekli fermentasyon işlemleri hakkında bilgi edinimi - - - - - - - - - - - -