Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Atık Su ve İçme Suyu Arıtma Tesisleri | İNM410 | 7 | 3 + 0 | 5,0 |
Birim Bölüm | İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ |
Derece Seviye | Lisans - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Yüz yüze |
EBS Koordinatörü | |
Ders Veren | |
Amaç |
Bu ders, atık su ve içme suyu arıtma süreçleri, teknolojileri ve güvenli ve sürdürülebilir su kaynaklarının sağlanmasına ilişkin ilkelerin derinlemesine anlaşılmasını sağlar. Öğrenciler, çevre korumaya ve halk sağlığına odaklanarak hem atık su hem de içme suyu için arıtma tesislerinin tasarımını, işletilmesini ve yönetimini keşfedeceklerdir. |
Ders İçeriği | |
Ders Kaynakları |
Atık Suların Arıtılması - Ahmet Samsunlu , Birsen Yayınevi.
Su ve Atıksu Mühendisliği, Nobel Yayıncılık, İsmail Toröz Atık Suların Arıtılması - Ahmet Samsunlu , Birsen Yayınevi. Su ve Atıksu Mühendisliği, Nobel Yayıncılık, İsmail Toröz |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Atıksular ve içilebilir suların özellikleri ve doğada bulunma durumları, | |
1 | Atıksular ve içilebir suların özellikleri ve doğada bulunma durumları, | |
2 | İçilebir su standartları ve atıksu deşarj sınırları | |
3 | Atıksuların miktar ve özellikleri | |
4 | Atıksuların çevre ve insan sağlığı üzerine etkileri | |
5 | Su ve atıksu arıtma teknikleri | |
6 | Fiziksel arıtma yöntemleri, Filtrasyon, ve filtre çeşitleri | |
7 | Aktif çamur sistemleri ve kullanım alanları | |
8 | Ara Sınav, Çöktürme Çalışmaları | |
8 | Ara Sınav | |
9 | Biyosorpsiyon | |
9 | Çöktürme çalışmaları | |
10 | Adsorpsiyon, sertlik giderme ve su sertliği | |
11 | Dezenfeksiyon, renk, koku ve tat kontrolü, | |
12 | Atıksulardan ağır metal ve boyarmadde giderim yöntemleri | |
13 | Biyolojik arıtma yöntemleri ve önemleri | |
14 | Fiziksel, kimyasal ve biyolojik arıtma yöntemlerinin karşılaştırılması |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
İçme suyu Kaynaklarını bilir | Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme | |
İçme suyu arıtma tekniklerini bilir | Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme | |
İçme suyu Kaynaklarını bilir | Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme | |
İçme suyu arıtma tekniklerini bilir | Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 11 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
İçme suyu Kaynaklarını bilir | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
İçme suyu arıtma tekniklerini bilir | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
İçme suyu Kaynaklarını bilir | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
İçme suyu arıtma tekniklerini bilir | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |