Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Turizm Pazarlaması | TRO236 | 3 | 2 + 1 | 3,0 |
Birim Bölüm | TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ |
Derece Seviye | Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Anlatım, Tartışma, Takım/GrupÇalışması |
EBS Koordinatörü | |
Ders Veren | |
Amaç |
Turizm alanında pazarlamanın nasıl işlediğini, pazarlamanın işlevselliğini öğretmeyi ve bu bilgileri başarılı pazarlama stratejileri geliştirmek ve uygulamakta kullanmayı amaçlar. |
Ders İçeriği |
Pazarlamanın turizm alanındaki yerine genel bir bakış olarak tasarlanan bu ders Pazarlamaya dair genel kavramları, teoriler ve yaklaşımları, turizm alanında pazarlamanın nasıl işlediğini gibi konuları harmanlayarak sunar. |
Ders Kaynakları |
HİZMET PAZARLAMASI (PROF.DR. SEVGİ AYŞE ÖZTÜRK)
TURİZM PAZARLAMASI (AÖF) |
Açıldığı Öğretim Yılı | 2018 - 2019 2019 - 2020 |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması | Beyin Fırtınası | 1 | 14 | 14 |
Dinleme ve anlamlandırma | Ders | 3 | 14 | 42 |
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme | Küçük Grup Tartışması | 1 | 14 | 14 |
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme | Tartışmalı Ders | 1 | 14 | 14 |
Final | Final | 1 | 1 | 1 |
Ara Sınav 1 | Ara Sınav 1 | 1 | 1 | 1 |
Toplam İş Yükü (Saat) | 86 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 3,37 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | PAZARLAMANIN TEMEL KAVRAMLARI | |
2 | PAZARLAMANIN TARİHSEL GELİŞİMİ | |
3 | TURİZM SEKTÖRÜNDE PAZARLAMA | |
4 | HİZMET PAZARLAMASI | |
5 | ÇEVRE FAKTÖRLERİNİN SINIFLANDIRILMASI | |
6 | TURİZM PAZARLAMASINDA ÜRÜN VE FİYAT | |
7 | TURİZM PAZARLAMASINDA TUTUNDURMA VE DAĞITIM | |
8 | VİZE HAFTASI | |
9 | TURİZM PAZARLAMASINDA GENİŞLETİLMİŞ PAZARLAMA KARMASI ELEMANLARININ YERİ | |
10 | PAZAR BÖLÜMLEME, HEDEF PAZAR SEÇME VE KONUMLANDIRMA | |
11 | PAZARLAMA BİLGİ SİSTEMLERİ VE PAZAR ARAŞTIRMASI | |
12 | TURİZM PAZARLAMASINDA SOSYAL MEDYA KULLANIMI | |
13 | TURİZM PAZARLAMASININ GELECEĞİ | |
14 | GENEL KONU TEKRARI VE FİNAL HAZIRLIĞI |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
PAZARLAMANIN TURİZMDEKİ ÖNEMİNİN EDİNİMİ | |||
TURİZMDE PAZARLAMA İŞLEVSELLİĞİNİN EDİNİMİ | |||
PAZARLAMA İLKELERİNİN VE ANAHTAR KELİMELERİNİN EDİNİMLERİ | |||
TURİZMDE PAZARLAMA İŞLEVSELLİĞİNİN EDİNİMİ | |||
PAZARLAMANIN TURİZMDEKİ ÖNEMİNİN EDİNİMİ | |||
PAZARLAMA İLKELERİNİN VE ANAHTAR KELİMELERİNİN EDİNİMLERİ |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
PAZARLAMANIN TURİZMDEKİ ÖNEMİNİN EDİNİMİ | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
TURİZMDE PAZARLAMA İŞLEVSELLİĞİNİN EDİNİMİ | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
PAZARLAMA İLKELERİNİN VE ANAHTAR KELİMELERİNİN EDİNİMLERİ | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
TURİZMDE PAZARLAMA İŞLEVSELLİĞİNİN EDİNİMİ | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
PAZARLAMANIN TURİZMDEKİ ÖNEMİNİN EDİNİMİ | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
PAZARLAMA İLKELERİNİN VE ANAHTAR KELİMELERİNİN EDİNİMLERİ | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |