EN
  • Anasayfa
  • TRO239 Servis ve Bar Teknikleri (2021 - 2022 / 3. Yarıyıl)
  • EN
TRO239 - Servis ve Bar Teknikleri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Servis ve Bar Teknikleri TRO239 3 2 + 2 3,0 Pdf
Birim Bölüm
TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Sözlü, uygulamalı
EBS Koordinatörü
Ders Veren
Amaç

Bu ders, yiyecek ve içecek servisini uygulamalarını, sektörel anlamda kullanımını ve servis becerisini uygulamalı ve teorik olarak öğrenmelerini amaçlamaktadır.

Ders İçeriği

Bu ders, yiyecek ve servisinin nasıl yapıldığı, servis sırasının nasıl olduğu, yiyecek ve içecek işletmelerinde hijyen ve sanitasyon hakkında bilgi sunar.

Ders Kaynakları Sökmen, A. (2011). Yiyecek ve İçecek Servisi. Detay Yayıncılık
Açıldığı Öğretim Yılı 2018 - 2019
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Dinleme ve anlamlandırma Ders 4 14 56
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Küçük Grup Tartışması 1 12 12
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme Gösterim 1 14 14
Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması Laboratuar 2 14 28
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Tartışmalı Ders 1 14 14
Final Final 1 1 1
Ara Sınav 1 Ara Sınav 1 1 1 1
Toplam İş Yükü (Saat) 126
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 4,94
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Servis ve bar hakkında genel bilgi
2 Yiyecek ve İçecek Bölümü, Organizasyon Yapısı
3 Servis personelinin nitelikleri, görev ve sorumlulukları
4 Servis Departmanında Kullanılan Malzemeler ve Bakımları
4 Servis Departmanında Kullanılan Malzemeler ve Bakımları
6 Servise Hazırlık/Ön Hazırlık (Mise en Place)
7 Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Hijyen, Sanitasyon
8 Ara sınav, genel değerlendirme
9 Servis Alanlarında Güvenlik
10 Menü
11 Servisin Tanımı, Önemi ve Servis Türleri
12 Temel Mutfak Bilgileri
13 İçecek Bilgisi ve Servisleri
14 Konuk İlişkileri ve Şikâyetler ile İlgilenme
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Servis kavramını tanıma ve servis metotlarını uygulama edinimi
Yiyecek-içecek sektörüne ilişkin kavramları tanımlar.
Yiyecek-içecek bölümü personelinin sahip olması gereken özellikleri ve sorumlulukları açıklar.
Yiyecek ve içecek hijyeni ve sanitasyonu hakkında edinim
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14
Servis kavramını tanıma ve servis metotlarını uygulama edinimi - - - - - - - - - - - - - -
Yiyecek-içecek sektörüne ilişkin kavramları tanımlar. - - - - - - - - - - - - - -
Yiyecek-içecek bölümü personelinin sahip olması gereken özellikleri ve sorumlulukları açıklar. - - - - - - - - - - - - - -
Yiyecek ve içecek hijyeni ve sanitasyonu hakkında edinim - - - - - - - - - - - - - -