Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Servis ve Bar Teknikleri | TRO239 | 3 | 2 + 2 | 3,0 |
Birim Bölüm | TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ |
Derece Seviye | Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Sözlü, uygulamalı |
EBS Koordinatörü | |
Ders Veren | |
Amaç |
Bu ders, yiyecek ve içecek servisini uygulamalarını, sektörel anlamda kullanımını ve servis becerisini uygulamalı ve teorik olarak öğrenmelerini amaçlamaktadır. |
Ders İçeriği |
Bu ders, yiyecek ve servisinin nasıl yapıldığı, servis sırasının nasıl olduğu, yiyecek ve içecek işletmelerinde hijyen ve sanitasyon hakkında bilgi sunar. |
Ders Kaynakları |
Sökmen, A. (2011). Yiyecek ve İçecek Servisi. Detay Yayıncılık
|
Açıldığı Öğretim Yılı | 2018 - 2019 |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Dinleme ve anlamlandırma | Ders | 4 | 14 | 56 |
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme | Küçük Grup Tartışması | 1 | 12 | 12 |
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme | Gösterim | 1 | 14 | 14 |
Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması | Laboratuar | 2 | 14 | 28 |
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme | Tartışmalı Ders | 1 | 14 | 14 |
Final | Final | 1 | 1 | 1 |
Ara Sınav 1 | Ara Sınav 1 | 1 | 1 | 1 |
Toplam İş Yükü (Saat) | 126 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 4,94 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Servis ve bar hakkında genel bilgi | |
2 | Yiyecek ve İçecek Bölümü, Organizasyon Yapısı | |
3 | Servis personelinin nitelikleri, görev ve sorumlulukları | |
4 | Servis Departmanında Kullanılan Malzemeler ve Bakımları | |
4 | Servis Departmanında Kullanılan Malzemeler ve Bakımları | |
6 | Servise Hazırlık/Ön Hazırlık (Mise en Place) | |
7 | Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Hijyen, Sanitasyon | |
8 | Ara sınav, genel değerlendirme | |
9 | Servis Alanlarında Güvenlik | |
10 | Menü | |
11 | Servisin Tanımı, Önemi ve Servis Türleri | |
12 | Temel Mutfak Bilgileri | |
13 | İçecek Bilgisi ve Servisleri | |
14 | Konuk İlişkileri ve Şikâyetler ile İlgilenme |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Servis kavramını tanıma ve servis metotlarını uygulama edinimi | |||
Yiyecek-içecek sektörüne ilişkin kavramları tanımlar. | |||
Yiyecek-içecek bölümü personelinin sahip olması gereken özellikleri ve sorumlulukları açıklar. | |||
Yiyecek ve içecek hijyeni ve sanitasyonu hakkında edinim |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Servis kavramını tanıma ve servis metotlarını uygulama edinimi | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Yiyecek-içecek sektörüne ilişkin kavramları tanımlar. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Yiyecek-içecek bölümü personelinin sahip olması gereken özellikleri ve sorumlulukları açıklar. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |
Yiyecek ve içecek hijyeni ve sanitasyonu hakkında edinim | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |