EN
  • Anasayfa
  • TRO217 Menü Planlama (2021 - 2022 / 3. Yarıyıl)
  • EN
TRO217 - Menü Planlama
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Menü Planlama TRO217 3 2 + 2 3,0 Pdf
Birim Bölüm
TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze, Sözlü, Soru cevap, Tartışmalı
EBS Koordinatörü
Ders Veren
Amaç

Öğrenci bu ders ile menü planlaması menü maliyeti hesaplama ve menü kartı hesaplama yeterliğini kazanabilecektir.

Ders İçeriği

Bu ders, menü, menü planlama, menülerin sınıflandırılması, menülerde gıda güvenliği, menü tasarımı, menü mühendisliği ile ilgili bilgiler sunar. 3. Menü kartı hazırlamak

Ders Kaynakları Menü ve Yönetim (Prof. Dr. Bahattin Rızaoğlu - Yrd. Doç. Dr. Murat Hançer)
Altınel, H. (2017), Menü Planlama ve Yönetimi, Detay Yayıncılık.
Menü Yönetimi ve Menü Planlama (Hüseyin Altınel)
Açıldığı Öğretim Yılı 2013 - 2014 2014 - 2015 2015 - 2016 2016 - 2017 2017 - 2018 2018 - 2019
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Dinleme ve anlamlandırma Ders 4 14 56
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Küçük Grup Tartışması 1 12 12
Ara Sınav 1 Ara Sınav 1 1 1 1
Final Final 1 1 1
Toplam İş Yükü (Saat) 70
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 2,75
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Menü ön hazırlıkları Yapılması
2 Menünün Tanımı ve Tarihçesi
3 Menünün Yapısı
5 İçecek menüleri oluşturmak
5 İçecek menüleri oluşturmak
6 Özel menüleri oluşturmak
7 Porsiyon maliyetlerini hesaplamak
8 Ara sınav, genel değerlendirme
9 Menüde Gıda Güvenliği
10 Satış fiyatını oluşturmak
11 Ön hazırlıkları yapmak
12 Menü kartlarını hazırlamak
12 Menü kartlarını hazırlamak
14 Menüde Tasarım
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Menü ön hazırlıkları yapabilecektir
Menü yönetimi ve denetimi edinimi
Menü planlaması edinimi
Menü maliyeti hesaplama ve menü kartı hazırlama edinimi
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14
Menü ön hazırlıkları yapabilecektir - - - - - - - - - - - - - -
Menü yönetimi ve denetimi edinimi - - - - - - - - - - - - - -
Menü planlaması edinimi - - - - - - - - - - - - - -
Menü maliyeti hesaplama ve menü kartı hazırlama edinimi - - - - - - - - - - - - - -