EN
  • Anasayfa
  • TRB423 Keyf Bitkileri Yetiştiriciliği (2022 - 2023 / 7. Yarıyıl)
  • EN
TRB423 - Keyf Bitkileri Yetiştiriciliği
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Keyf Bitkileri Yetiştiriciliği TRB423 7 3 + 0 4,0 Pdf
Birim Bölüm
TARLA BİTKİLERİ
Derece Seviye Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Ders Verme
EBS Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Nurgül ERGİN Arş. Gör. Yusuf Murat KARDEŞ
Ders Veren
Amaç

Bu derste öğrencilere Türk tipi ve Amerikan tipi tütünlerde kalite ve daha kaliteli tütün yetiştiriciliğinde agronomik uygulamalar anlatılması amaçlanmaktadır.

Ders İçeriği

Keyf Bitkileri yetiştiriciliği

Ders Kaynakları Dersi veren öğretim üyesinin ders notları, önerilen kaynak kitaplar
Dersi veren öğretim üyesinin ders notları, önerilen kaynak kitaplar
Açıldığı Öğretim Yılı 2016 - 2017 2017 - 2018
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Gözlem/durumları işleme, Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma Saha / Arazi Çalışması 2 10 20
Dinleme ve anlamlandırma Ders 2 16 32
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Tartışmalı Ders 2 16 32
Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması Laboratuar 2 8 16
Ara Sınav 1 Ara Sınav 1 2 1 2
Final Final 2 1 2
Toplam İş Yükü (Saat) 104
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 4,08
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Keyf bitkileri hakkında genel bilgiler, legal ve illegal keyf bitkileri. Ders
2 Tütünün menşei, tarihcesi, sistematiği, dünyada ve memleketimizde üretimi ve tüketimi, ithalatı ve ihracatı Ders
3 Tütünün bitkisel özellikleri, tütünde kalite, tütün yaprağının kimyasal yapısı Ders
4 Fide alanının hazırlığı, fidelerin tarlaya dikimi Ders
5 Tütün bölgeleri ve çeşitleri, tütün tiplerinin iklim istekleri, tütünün yetiştirme tekniği Ders
6 Tütünde kırım, dizim, kurutma, bakım ve manipulasyon Ders
7 Tütün fabrikasyonu Ders
8 Genel Tekrar Ders Tartışmalı Ders
9 Çayın sistematiği, tarihçesi, dünyada ve Türkiye'de çay üretimi ve tüketim, ithalatı ve ihracatı, çayda tipleri, çayda kalite ve çay fabrikasyonu. Ders
10 Haşhaşın tarihçesi, menşei, mevzuatı, ithalatı, ihracatı, bitkisel özellikleri ve sistematiği, yetiştirme teknikleri Ders
11 Kenevirin tarihçesi, menşei, mevzuatı, ithalatı, ihracatı, bitkisel özellikleri ve sistematiği, yetiştirme teknikleri Ders
12 Şerbetçionun tarihçesi, menşei, ithalatı, ihracatı, bitkisel özellikleri ve sistematiği, yetiştirme teknikleri Ders
13 Anasonun tarihçesi, menşei, ithalatı, ihracatı, bitkisel özellikleri ve sistematiği, yetiştirme teknikleri Ders
14 Memleketimizde yetiştirilmeyen, farklı şekillerde tüketimi söz konusu olan bazı keyf bitkilerinin (Kahve, Kakao, Koka, Kola, Guarana ve Mete) etken maddeleri ve yetiştiriciliği Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Kaliteli tütün yetiştirmek için gerekli iklim ve toprak özellikleri hakkında bilgi sahibi olma; Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Kaliteli tütün yaprağının fiziksel ve kimyasal özelliklerini bilme Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Tütün, anason ve şerbetçi otu bitkilerinin morfolojik özelliklerini öğrenme; Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Anoson tarımı hakkında bilgi sahibi olma Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
Türk tipi ve Amerikan tipi tütün yetiştiriciliğini öğrenme; Yazılı Sınav Ders Dinleme ve anlamlandırma
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
Kaliteli tütün yetiştirmek için gerekli iklim ve toprak özellikleri hakkında bilgi sahibi olma; - - - - - - - - - - - - - - -
Kaliteli tütün yaprağının fiziksel ve kimyasal özelliklerini bilme - - - - - - - - - - - - - - -
Tütün, anason ve şerbetçi otu bitkilerinin morfolojik özelliklerini öğrenme; - - - - - - - - - - - - - - -
Anoson tarımı hakkında bilgi sahibi olma - - - - - - - - - - - - - - -
Türk tipi ve Amerikan tipi tütün yetiştiriciliğini öğrenme; - - - - - - - - - - - - - - -