EN
  • Anasayfa
  • BAH301 Sebze Tohumculuğu (2022 - 2023 / 5. Yarıyıl)
  • EN
BAH301 - Sebze Tohumculuğu
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Sebze Tohumculuğu BAH301 5 2 + 2 5,0 Pdf
Birim Bölüm
BAHÇE BİTKİLERİ
Derece Seviye Lisans - Zorunlu - Türkçe
Dersin Verilişi
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. İrem YAZICI
Ders Veren Doç. Dr. Süleyman KAVAK
Amaç

Ders İçeriği

Ders Kaynakları
Açıldığı Öğretim Yılı 2019 - 2020 2020 - 2021 2021 - 2022 2022 - 2023
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Ara Sınav 1 40
Toplam 40
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Final %60
Toplam %60
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %40
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %60
Toplam %100
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Tohumluk üretiminde gereksinim duyulan yeni ihtiyaçların karşılanmasında önemli bir kaynak olan biyolojik çeşitliliğin farkında ve koruma bilincine sahip
Tohumluk üretim ve işlenmesi sırasında ortaya çıkan problemleri değerlendirip çözüme ulaştırabilecek beceriye sahip
Tohumun ülke ve dünya ekonomisindeki yeri ve öneminin farkında olan ve tohumculuk alanına her iki açıdan bakıp değerlendirme yapabilme becerisine sahip
Tohumluk üretim ve işleme aşamalarını,kaliteyi ön planda tutan bir bakış açısı ile yönetebilecek teknik bilgi ve beceriye sahip
Tohumculuk alanındaki ulusal ve uluslar arası kalite kontrol sistemlerini öğrenmiş ve uygulayabilen niteliklere sahip,
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
Tohumluk üretiminde gereksinim duyulan yeni ihtiyaçların karşılanmasında önemli bir kaynak olan biyolojik çeşitliliğin farkında ve koruma bilincine sahip - - - - - - - - - - - - - - -
Tohumluk üretim ve işlenmesi sırasında ortaya çıkan problemleri değerlendirip çözüme ulaştırabilecek beceriye sahip - - - - - - - - - - - - - - -
Tohumun ülke ve dünya ekonomisindeki yeri ve öneminin farkında olan ve tohumculuk alanına her iki açıdan bakıp değerlendirme yapabilme becerisine sahip - - - - - - - - - - - - - - -
Tohumluk üretim ve işleme aşamalarını,kaliteyi ön planda tutan bir bakış açısı ile yönetebilecek teknik bilgi ve beceriye sahip - - - - - - - - - - - - - - -
Tohumculuk alanındaki ulusal ve uluslar arası kalite kontrol sistemlerini öğrenmiş ve uygulayabilen niteliklere sahip, - - - - - - - - - - - - - - -