EN
  • Anasayfa
  • BAH303 Genel Bağcılık (2022 - 2023 / 5. Yarıyıl)
  • EN
BAH303 - Genel Bağcılık
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Genel Bağcılık BAH303 5 2 + 2 5,0 Pdf
Birim Bölüm
BAHÇE BİTKİLERİ
Derece Seviye Lisans - Zorunlu - Türkçe
Dersin Verilişi
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. İrem YAZICI
Ders Veren Dr. Öğr. Üyesi Özlem ÇALKAN SAĞLAM
Amaç

Ders İçeriği

Ders Kaynakları
Açıldığı Öğretim Yılı 2019 - 2020 2020 - 2021 2021 - 2022 2022 - 2023
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Ara Sınav 1 40
Toplam 40
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Final %60
Toplam %60
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %40
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %60
Toplam %100
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Bağcılığın Dünyada ve Türkiye’deki durumu, teknik ve ekonomik özelliklerini öğrenir
Asma ve bağ yetiştiriciliğinin doğuşu ve yayılması hakkında bilgileri ve asmanın sistematikteki yerini öğrenir
Asmanın doku ve organlarının, üzümün tanınması; ekolojik istekleri ve bağ yerinin seçimi ile ilgili bilgileri öğrenir
Üzümün genel değerlendirme şekilleri; bu kapsamda sofralık, kurutmalık, şaraplık-şıralık üzüm özelliklerinin öğrenir
Asmaların çoğaltılması, budama ve terbiye sistemleri, kültürel uygulamalar konularında bilgileri öğrenir
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
Bağcılığın Dünyada ve Türkiye’deki durumu, teknik ve ekonomik özelliklerini öğrenir - - - - - - - - - - - - - - -
Asma ve bağ yetiştiriciliğinin doğuşu ve yayılması hakkında bilgileri ve asmanın sistematikteki yerini öğrenir - - - - - - - - - - - - - - -
Asmanın doku ve organlarının, üzümün tanınması; ekolojik istekleri ve bağ yerinin seçimi ile ilgili bilgileri öğrenir - - - - - - - - - - - - - - -
Üzümün genel değerlendirme şekilleri; bu kapsamda sofralık, kurutmalık, şaraplık-şıralık üzüm özelliklerinin öğrenir - - - - - - - - - - - - - - -
Asmaların çoğaltılması, budama ve terbiye sistemleri, kültürel uygulamalar konularında bilgileri öğrenir - - - - - - - - - - - - - - -