EN
  • Anasayfa
  • TRZ422 Mekan Tasarımı ve Konsept (2018 - 2019 / 8. Yarıyıl)
  • EN
TRZ422 - Mekan Tasarımı ve Konsept
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Mekan Tasarımı ve Konsept TRZ422 8 2 + 0 3,0 Pdf
Birim Bölüm
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ
Derece Seviye Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Örgün
EBS Koordinatörü
Ders Veren Doç. Dr. Sıla KARACAOĞLU
Amaç

Turizm işletmelerinde tüm mekanlarda kullanılan materyallerin işletme politikası ile doğru orantılı oluşan hizmet imajına uygun tek tip dizayn ve estetiğin yaratılması ve sürekliliğinin sağlanması ile ilgili ilkeleri kavrayabilmek.

Ders İçeriği

Tasarım, dekorasyon, renkler, ışık, mobilyalar, mefruşatlar, ısı ve ses yalıtımı, bitkiler, otel tasarımı

Ders Kaynakları ERASLAN Nevzat, ÖRÜCÜ Kamil Ömer, Otel İşletmelerinde Mobilya ve Oda Tasarımı, Detay Yayıncılık, 2009
Açıldığı Öğretim Yılı 2018 - 2019
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Ara Sınav 1 30
Ödev (Sunum) 20
Toplam 50
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Final %50
Toplam %50
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %50
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %50
Toplam %100
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
100
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması Beyin Fırtınası 2 2 4
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, durumları işleme, soru geliştirme, yorumlama, sunum Sözlü 2 3 6
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Tartışmalı Ders 2 4 8
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması Grup Çalışması 2 4 8
Dinleme ve anlamlandırma Ders 2 14 28
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme Gösterim 2 3 6
Önceden planlanmış özel beceriler Problem Çözme 2 3 6
Ara Sınav 1 Ara Sınav 1 1 1 1
Ödev 1 Ödev 1 2 2 4
Final Final 2 2 4
Toplam İş Yükü (Saat) 75
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 2,94
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Mekan, tasarım ve dekorasyon
2 Tasarımın sağlığımıza etkileri
3 Tasarım elemanları ve ilkeleri
4 Renkler
5 Işık ve aydınlatma Ders
6 Mobilyalar
7 ARA SINAV
8 Mefruşatlar
9 Isı ve ses yalıtımı
10 İç mekan tasarımı
11 Dış mekan tasarımı
12 Otel tasarımı
13 Restoran tasarımı Ders
14 Türkiye'deki ve dünyadaki turizm işletmeleri tasarımlarına örnekler
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Tasarım elemanlarını ve ilkelerini tanır.
Turizm işletmelerinde iç ve dış mekan tasarımını öğrenir.
Mekan ve tasarım kavramlarını tanır.
Türkiye'deki turizm işletmelerinin tasarım örneklerini öğrenir.
Dünyadaki turizm işletmelerinin tasarım örneklerini öğrenir.
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14
Tasarım elemanlarını ve ilkelerini tanır. - - - - - - - - - - - - - -
Turizm işletmelerinde iç ve dış mekan tasarımını öğrenir. - - - - - - - - - - - - - -
Mekan ve tasarım kavramlarını tanır. - - - - - - - - - - - - - -
Türkiye'deki turizm işletmelerinin tasarım örneklerini öğrenir. - - - - - - - - - - - - - -
Dünyadaki turizm işletmelerinin tasarım örneklerini öğrenir. - - - - - - - - - - - - - -