EN
  • Anasayfa
  • TRZ311 Maliyet ve Stok Kontrolü (MC) (2019 - 2020 / 5. Yarıyıl)
  • EN
TRZ311 - Maliyet ve Stok Kontrolü (MC)
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Maliyet ve Stok Kontrolü (MC) TRZ311 5 2 + 1 3,0 Pdf
Birim Bölüm
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ
Derece Seviye Lisans - Zorunlu - Türkçe
Dersin Verilişi Örgün, Yüz yüze
EBS Koordinatörü
Ders Veren Dr. Öğr. Üyesi Serhat BİNGÖL
Amaç

Turizm işletmelerinde yiyecek içecek işletmelerinin yapılarını ve nasıl işleyiş gösterdiklerini anlamak, yiyecek içecek işletmelerinin turizm sektöründeki önemini kavramak ve Materials Contols (MC) programını öğretmek amacı güdülmüştür.

Ders İçeriği

Bu ders yiyecek içecek hizmetlerinde sistemsel yaklaşım ürünü olan otomasyon sistemleri ve MC programının öğrenilmesini içermektedir.

Ders Kaynakları Ders Notları
Açıldığı Öğretim Yılı 2018 - 2019 2019 - 2020
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Ara Sınav 1 40
Toplam 40
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Final %60
Toplam %60
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %40
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %60
Toplam %100
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
100
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması Laboratuar 2 7 14
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim Sınıf Dışı Çalışma 1 2 2
Dinleme ve anlamlandırma Ders 3 14 42
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması Grup Çalışması 1 5 5
Önceden planlanmış özel beceriler Problem Çözme 2 3 6
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme Gösterim 2 6 12
Ara Sınav 1 Ara Sınav 1 2 2 4
Dönem Sonu Uygulaması Dönem Sonu Uygulaması 3 2 6
Toplam İş Yükü (Saat) 91
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 3,57
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 MC programı tanıtımı
2 Anaveriler Problem Çözme Laboratuar
3 Vergiler ve E-Fatura Problem Çözme Laboratuar
4 Maliyet Kontrolü Problem Çözme Laboratuar
5 Üretim ve Transfer
6 Stok Malları
7 Exercises Laboratuar
8 Ambar Yönetimi
9 Envanter Oluşturma
10 Satın Alma
11 Direkt Alım ve Siparişli alım
12 Raporlama
13 Web Raporlaması
14 Alıştırmalar
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Materials Control sertifikasının alınması
Öğrencilerin yiyecek içecek hizmetlerinde kullanılan bilgisayar programlarını öğrenmesi
Materials Control programının uygulamalı olarak öğrenilmesi
Kayıt ve izlenebilirliğin sağlanması konuları hakkında bilgi sahibi olması
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14
Materials Control sertifikasının alınması - - - - - - - - - - - - - -
Öğrencilerin yiyecek içecek hizmetlerinde kullanılan bilgisayar programlarını öğrenmesi - - - - - - - - - - - - - -
Materials Control programının uygulamalı olarak öğrenilmesi - - - - - - - - - - - - - -
Kayıt ve izlenebilirliğin sağlanması konuları hakkında bilgi sahibi olması - - - - - - - - - - - - - -