EN
  • Anasayfa
  • ZDF312 Tarımda Girişimcilik (2021 - 2022 / 6. Yarıyıl)
  • EN
ZDF312 - Tarımda Girişimcilik
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Tarımda Girişimcilik ZDF312 6 3 + 0 3,0 Pdf
Birim Bölüm
BİTKİ KORUMA
Derece Seviye Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Ders Verme
EBS Koordinatörü
Ders Veren
Amaç

Öğrencileri girişimcilikle ilgili temel kavramlar ile tanıştırmak ve alan ile ilgili örnek olaylardan hareketle pratik bilgiler sunmaktır. Böylece öğrencilerin, girişimcinin ortaya çıkışını ve girişimcinin iş hayatında başarılı olmasının yöntemlerini, tarımdaki işletmeleri ve ekonomideki rollerini, tarım işletmelerinin kuruluş şekillerini ve yöntemini kavrayabilme hakkında bilgi sahibi olması hedeflenmektedir.

Ders İçeriği

Girişimcilik ve girişimci kavramları * Girişimciliğin tarihsel gelişimi * Girişimcilik ve ekonomik gelişme * Girişimcilik ölçütleri * Girişimci özellikleri ve becerileri * Girişimcilikte yaratıcılık ve yenilik * Türkiye’de girişimcilik * Tarımsal girişimciliğin ortaya çıkış nedenleri ve türleri * Tarımsal girişimcilik koşul ve ilkeleri * Tarımsal girişimcilikte karar alma süreci ve aşamaları * Tarımsal girişimcilikte finansman kuruluş ve kaynakları * Tarımsal girişimciliğin avantaj ve dezavantajları * Tarımsal girişimciliği etkileyen faktörler * Türkiye’de tarımsal girişimcilik alanları, yasal prosedür ve teşvikler

Ders Kaynakları ARIKAN , Selma. Girişimcilik Temal Kavramlar ve Bazı Güncel Konular, Siyasal Kitabevi, 2004, İstanbul.2) DÖM, Serpil. Girişimcilik ve Küçük İşletme Yöneticiliği, Detay Yayıncılık, 2006, Ankara
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Dinleme ve anlamlandırma Ders 2 16 32
Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması Laboratuar 4 5 20
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Tartışmalı Ders 2 16 32
Final Final 2 1 2
Ara Sınav 1 Ara Sınav 1 2 1 2
Toplam İş Yükü (Saat) 88
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 3,45
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Girişimcilik ve girişimci kavramları
2 Girişimciliğin tarihsel gelişimi
3 Girişimcilik ve ekonomik gelişme
4 Girişimcilik ölçütleri
5 Girişimci özellikleri ve becerileri
6 Girişimcilikte yaratıcılık ve yenilik
7 Türkiye’de girişimcilik
8 Ara sınav
9 Tarımsal girişimciliğin ortaya çıkış nedenleri ve türleri
10 Tarımsal girişimcilik koşul ve ilkeleri
11 Tarımsal girişimcilikte karar alma süreci ve aşamaları
12 Tarımsal girişimcilikte finansman kuruluş ve kaynakları
13 Tarımsal girişimciliğin avantaj ve dezavantajları
14 Tarımsal girişimciliği etkileyen faktörler
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Tarımsal girişimciliğin koşul ve olanaklarını tartışabilme
İş kurma tekniklerini ve aşamalarını kavrayabilme
Tarımsal girişimcilik ilkelerini uygulayabilme
Tarımsal girişimcilik alanlarını açıklayabilme
Girişimciliğin temel fonksiyonlarını açıklayabilme
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14
Tarımsal girişimciliğin koşul ve olanaklarını tartışabilme - - - - - - - - - - - - - -
İş kurma tekniklerini ve aşamalarını kavrayabilme - - - - - - - - - - - - - -
Tarımsal girişimcilik ilkelerini uygulayabilme - - - - - - - - - - - - - -
Tarımsal girişimcilik alanlarını açıklayabilme - - - - - - - - - - - - - -
Girişimciliğin temel fonksiyonlarını açıklayabilme - - - - - - - - - - - - - -