| Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
| Endüstri Bitkileri Yetiştiriciliği | ZDF232 | 4 | 3 + 0 | 3,0 |
| Birim Bölüm | BİTKİ KORUMA |
| Derece Seviye | Lisans - Seçmeli - Türkçe |
| Dersin Verilişi | |
| EBS Koordinatörü | Doç. Dr. Tufan Can ULU (Yıl: 2022 - 2023) |
| Ders Veren | |
| Amaç |
Endüstri bitkileri içerisinde yer alan lif bitkileri, yağ bitkileri, nişasta ve şeker bitkileri ve keyf bitkilerinin bitkisel özellikleri ve tarımının temel ilkelerini öğrenciye kazandırmak. |
| Ders İçeriği |
Endüstri bitkilerinin sınıflandırılması, bitkisel liflerin genel özellikleri ve lif bitkileri, bitkisel yağların genel özellikleri ve yağ bitkileri, nişasta ve şeker bitkileri ve keyf bitkileri |
| Ders Kaynakları |
Gencer, O. 1987. Genel Tarla Bitkileri (Endüstri Bitkileri). Ç.Ü. Ziraat Fakültesi, Ofset ve Teksir Atölyesi. Adana
Mert, M. 2007. Pamuk Tarımının Temelleri. TMMOB Teknik Yayınlar Dizisi No:7.3 Arıoğlu, H. 1990. Nişasta ve Şeker Bitkileri. Ç.Ü. Ziraat Fakültesi Ders Kitabı No:22 Koç, H. 1993. Keyf Bitkileri. Gaziosmanpaşa Ü. Ziraat F. Der Notları Yayın No:4 |
| Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
| Bu bilgi girilmemiştir. | |
| Toplam | 0 |
| Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
| Bu bilgi girilmemiştir. | |
| Toplam | %0 |
| Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
| Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
| Toplam | %0 |
| Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
|
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
|
Destek Dersleri
|
0
|
|
Ek Dersler
|
0
|
|
Kategori
|
0
|
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
|
Yetkinlik Tamamlayıcı Ders
|
0
|
| Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
| Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
| AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
| AKTS | 3,0 | |||
| Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
|---|---|---|
| 1 | Endüstri Bitkilerine Giriş ve Bitkisel Lifler | Ders |
| 2 | Pamuk Türleri ve Ekonomik Önemi | Ders |
| 3 | Pamuk, Keten ve Kenevir Bitkisinin Bitkisel Özellikleri | Ders |
| 4 | Pamuk, Keten ve Kenevir Tarımı | Ders |
| 5 | Bitkisel Yağlar ve Yağ Bitkilerinin Önemi | Ders |
| 6 | Ayçiçeğinin Bitkisel Özellikleri ve Tarımı | Ders |
| 7 | Ara Sınav/Ayçiçeğinin Bitkisel Özellikleri ve Tarımı | Ders |
| 8 | Soya ve Yer Fıstığının Bitkisel Özellikleri ve Tarımı | Ders |
| 9 | Kanola, Susam ve Haşhaşın Bitkisel Özellikleri ve Tarımı | Ders |
| 10 | Patatesin Önemi, Adaptasyonu ve Bitkisel Özellikleri | Ders |
| 11 | Patates Tarımı | Ders |
| 12 | Tütünün Bitkisel Özellikleri ve Tarımı | Ders |
| 13 | Şerbetçi Otu ve Anasonun Bitkisel Özellikleri ve Tarımı | Ders |
| 13 | Şerbetçi Otu ve Anasonun Bitkisel Özellikleri ve Tarımı | Ders |
| Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
| Endüstri Bitkilerinin dünya ve ülkemiz üretim projeksiyonları ve bitkisel özellikleri hakkında bilgi sahibi olma | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
| Endüstri Bitkilerinin tarımını kavrama ve sürdürülebilir tarımı uygulayabilme | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
| Endüstri Bitkilerinin tarımında ortaya çıkan problemleri çözme konusunda disiplinler arası çalışabilme ve analitik düşünme | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
| Endüstri Bitkilerinin tarımında modern teknikleri kullanma | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
| Endüstri Bitkilerinin verim ve kalitesini artırma konusunda yeterli bilgi düzeyine sahip olma ve inisiyatif kullanma | Yazılı Sınav | Ders | Dinleme ve anlamlandırma |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ 1 | PÇ 2 | PÇ 3 | PÇ 4 | PÇ 5 | PÇ 6 | PÇ 7 | PÇ 8 | PÇ 9 | PÇ 10 | PÇ 11 | PÇ 12 | PÇ 13 | PÇ 14 |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Ortalama Değer | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |