EN
  • Anasayfa
  • TAB5034 Yeni Doğal Yem Kaynakları (2021 - 2022 / . Yarıyıl)
  • EN
TAB5034 - Yeni Doğal Yem Kaynakları
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Yeni Doğal Yem Kaynakları TAB5034 3 + 0 7,5 Pdf
Birim Bölüm
TARLA BİTKİLERİ - YL
Derece Seviye Lisansüstü - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze
EBS Koordinatörü Doç. Dr. Erdem GÜLÜMSER
Ders Veren Doç. Dr. Erdem GÜLÜMSER
Amaç

Doğada kendiliğinden yetişen yem bitkileri hakkında bilgiler vermek.

Ders İçeriği

Doğal yem bitkilerinin kaba yem olarak değerlendirilmesi ve besin değeri, beslenme özellikleri.

Ders Kaynakları Bu derse ait ders notları ve slaytlar
Açıldığı Öğretim Yılı 2020 - 2021 2021 - 2022
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Ara Sınav 1 30
Ödev 1 10
Toplam 40
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Final %60
Toplam %60
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %40
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %60
Toplam %100
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
60
Temel Meslek Dersleri
30
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
10
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Dinleme ve anlamlandırma Ders 3 14 42
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim Sınıf Dışı Çalışma 2 14 28
Gözlem/durumları işleme, Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma Saha / Arazi Çalışması 4 14 56
Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması Laboratuar 3 14 42
Ara Sınav 1 Ara Sınav 1 3 1 3
Ödev 1 Ödev 1 5 3 15
Final Final 3 1 3
Toplam İş Yükü (Saat) 189
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 7,41
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Ülkemizin farklı bölgelerinde doğal olarak yetişen ve tarım arazilerinde yabancı ot özelliği gösteren otsu bitkilerinin kaba yem olarak kullanılmaları, besin değerleri ve besleme özellikleri Tartışmalı Ders
1 Ülkemizin farklı bölgelerinde doğal olarak yetişen ve tarım arazilerinde yabancı ot özelliği gösteren otsu bitkilerinin kaba yem olarak kullanılmaları, besin değerleri ve besleme özellikleri Tartışmalı Ders
1 Ülkemizin farklı bölgelerinde doğal olarak yetişen ve tarım arazilerinde yabancı ot özelliği gösteren otsu bitkilerinin kaba yem olarak kullanılmaları, besin değerleri ve besleme özellikleri Tartışmalı Ders
1 Ülkemizin farklı bölgelerinde doğal olarak yetişen ve tarım arazilerinde yabancı ot özelliği gösteren otsu bitkilerinin kaba yem olarak kullanılmaları, besin değerleri ve besleme özellikleri Tartışmalı Ders
1 Ülkemizin farklı bölgelerinde doğal olarak yetişen ve tarım arazilerinde yabancı ot özelliği gösteren otsu bitkilerinin kaba yem olarak kullanılmaları, besin değerleri ve besleme özellikleri Tartışmalı Ders
1 Ülkemizin farklı bölgelerinde doğal olarak yetişen ve tarım arazilerinde yabancı ot özelliği gösteren otsu bitkilerinin kaba yem olarak kullanılmaları, besin değerleri ve besleme özellikleri Tartışmalı Ders
1 Ülkemizin farklı bölgelerinde doğal olarak yetişen ve tarım arazilerinde yabancı ot özelliği gösteren otsu bitkilerinin kaba yem olarak kullanılmaları, besin değerleri ve besleme özellikleri Tartışmalı Ders
1 Ülkemizin farklı bölgelerinde doğal olarak yetişen ve tarım arazilerinde yabancı ot özelliği gösteren otsu bitkilerinin kaba yem olarak kullanılmaları, besin değerleri ve besleme özellikleri Tartışmalı Ders
1 Ülkemizin farklı bölgelerinde doğal olarak yetişen ve tarım arazilerinde yabancı ot özelliği gösteren otsu bitkilerinin kaba yem olarak kullanılmaları, besin değerleri ve besleme özellikleri Tartışmalı Ders
1 Ülkemizin farklı bölgelerinde doğal olarak yetişen ve tarım arazilerinde yabancı ot özelliği gösteren otsu bitkilerinin kaba yem olarak kullanılmaları, besin değerleri ve besleme özellikleri Tartışmalı Ders
1 Ülkemizin farklı bölgelerinde doğal olarak yetişen ve tarım arazilerinde yabancı ot özelliği gösteren otsu bitkilerinin kaba yem olarak kullanılmaları, besin değerleri ve besleme özellikleri Tartışmalı Ders
1 Ülkemizin farklı bölgelerinde doğal olarak yetişen ve tarım arazilerinde yabancı ot özelliği gösteren otsu bitkilerinin kaba yem olarak kullanılmaları, besin değerleri ve besleme özellikleri Tartışmalı Ders
1 Ülkemizin farklı bölgelerinde doğal olarak yetişen ve tarım arazilerinde yabancı ot özelliği gösteren otsu bitkilerinin kaba yem olarak kullanılmaları, besin değerleri ve besleme özellikleri Tartışmalı Ders
1 Ülkemizin farklı bölgelerinde doğal olarak yetişen ve tarım arazilerinde yabancı ot özelliği gösteren otsu bitkilerinin kaba yem olarak kullanılmaları, besin değerleri ve besleme özellikleri Tartışmalı Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15