EN
  • Anasayfa
  • ZDF227 Tarla Bitkileri (2022 - 2023 / 3. Yarıyıl)
  • EN
ZDF227 - Tarla Bitkileri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Tarla Bitkileri ZDF227 3 2 + 1 3,0 Pdf
Birim Bölüm
BİYOSİSTEM MÜHENDİSLİĞİ
Derece Seviye Lisans - Zorunlu -
Dersin Verilişi
EBS Koordinatörü Prof. Dr. Zeki MUT
Ders Veren Prof. Dr. Zeki MUT
Amaç

Ders İçeriği

Ders Kaynakları
Açıldığı Öğretim Yılı 2019 - 2020 2020 - 2021 2021 - 2022 2022 - 2023
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Ara Sınav 1 30
Ödev (Sunum) 20
Toplam 50
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Final %50
Toplam %50
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %50
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %50
Toplam %100
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
40
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
60
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Dinleme ve anlamlandırma Ders 3 16 48
Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme, takım çalışması Beyin Fırtınası 1 10 10
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim Sınıf Dışı Çalışma 1 12 12
Ara Sınav 1 Ara Sınav 1 2 1 2
Final Final 2 1 2
Ödev 1 Ödev 1 1 2 2
Toplam İş Yükü (Saat) 76
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 2,98
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Tarla bitkilerinin sınıflandırılması
Yemeklik tane baklagillerin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği
. Lif, nişasta, şeker ve yağ bitkilerinin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği
Yem bitkilerinin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği
Tahılların genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13
Tarla bitkilerinin sınıflandırılması 1 3 2 4 1 2 4 4 4 4 3 3 3
Yemeklik tane baklagillerin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği 1 4 4 4 1 3 4 4 4 4 3 3 3
. Lif, nişasta, şeker ve yağ bitkilerinin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği 1 4 4 4 1 3 4 4 4 4 3 3 3
Yem bitkilerinin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği 1 4 4 4 1 3 4 4 4 4 3 3 3
Tahılların genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği 1 4 4 4 1 3 4 4 4 4 3 3 3