EN
  • Anasayfa
  • AŞÇ214 Gıda Bilimi ve Teknolojisi (2021 - 2022 / 3. Yarıyıl)
  • EN
AŞÇ214 - Gıda Bilimi ve Teknolojisi
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Gıda Bilimi ve Teknolojisi AŞÇ214 3 3 + 0 4,0 Pdf
Birim Bölüm
AŞÇILIK
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz Yüze Eğitim
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Olgun ÇIRAK
Ders Veren Öğr. Gör. Olgun ÇIRAK
Amaç

Her türlü gıdanın üretilmesinden tüketilmesine kadar olan gıda zincirinin her aşamasında yer alabilmelerini sağlayacak bilgi düzeyini öğrencilere kazandırmaktır. Gıdaların hem kalite hem de ekonomik açıdan iyileştirilmesini sağlayabilecek bilgi ve beceride profesyoneller yetiştirmektir.

Ders İçeriği

Gıdaların bileşenleri, tahıl teknolojisi, et ve et ürünleri teknolojisi, süt ve süt ürünleri teknolojisi, meyve ve sebze işleme ve teknolojisi

Ders Kaynakları Ders Notları
Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Prof. Dr. Necati Akbulut – Doç. Dr. Cem Karagözlü
Açıldığı Öğretim Yılı 2019 - 2020 2020 - 2021 2021 - 2022
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Ara Sınav 1 40
Toplam 40
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Final %60
Toplam %60
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %40
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %60
Toplam %100
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Dinleme ve anlamlandırma Ders 3 14 42
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim Sınıf Dışı Çalışma 3 14 42
Ara Sınav 1 Ara Sınav 1 5 1 5
Final Final 10 1 10
Toplam İş Yükü (Saat) 99
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 3,88
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Gıda bilimi ve teknolojisi hakkında temel kavramlar Ders Tartışmalı Ders
2 Gıdaların Kimyasal Bileşimi - Su Ders Tartışmalı Ders
3 Karbonhidratlar 1 Ders Tartışmalı Ders
4 Karbonhidratlar 2 Ders Tartışmalı Ders
5 Proteinler 1 Ders Tartışmalı Ders
6 Proteinler 2 Ders Tartışmalı Ders
7 Lipidler Ders Tartışmalı Ders
8 Ara Sınav Ders
9 Süt ve Süt Ürünleri İşleme Teknolojisi 1 Ders Tartışmalı Ders
10 Süt ve Süt Ürünleri İşleme Teknolojisi 2 Ders Tartışmalı Ders
11 Et ve Et Ürünleri İşleme Teknolojisi 1 Ders Tartışmalı Ders
12 Et ve Et Ürünleri İşleme Teknolojisi 2 Ders Tartışmalı Ders
13 Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi Ders Tartışmalı Ders
14 Tahıl İşleme Teknolojisi Ders Tartışmalı Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Gıda biliminde kullanılan temel kavramları öğrenir. Yazılı Sınav Ders Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
Gıdaların bileşenlerini ve bunların önemlerini öğrenir. Yazılı Sınav Ders Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
Çeşitli teknolojiler hakkında bilgi sahibi olur. Yazılı Sınav Ders Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
Gıdalarda kalite kontrol uygulamaları hakkında bilgi sahibi olur. Yazılı Sınav Ders Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13
Gıda biliminde kullanılan temel kavramları öğrenir. 3 1 3 4 2 1 1 1 1 1 1 1 3
Gıdaların bileşenlerini ve bunların önemlerini öğrenir. 3 1 3 4 2 1 1 1 1 1 1 1 3
Çeşitli teknolojiler hakkında bilgi sahibi olur. 3 1 3 4 2 1 1 1 1 1 1 1 3
Gıdalarda kalite kontrol uygulamaları hakkında bilgi sahibi olur. 3 1 3 4 2 1 1 1 1 1 1 1 3