EN
  • Anasayfa
  • AŞÇ247 Füzyon Mutfak (2021 - 2022 / 3. Yarıyıl)
  • EN
AŞÇ247 - Füzyon Mutfak
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Füzyon Mutfak AŞÇ247 3 2 + 2 4,0 Pdf
Birim Bölüm
AŞÇILIK
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Burak ÇITAK
Ders Veren
Amaç

Öğrencilerin farklı kültürlere ve coğrafyalara ait dünya mutfaklarını tek bir tabakta birleştirerek yenilikçi ve özgün yemek formülleri geliştirmeleri amaçlanır.

Ders İçeriği

Füzyon mutfağının kapsamı, moleküler gastronomi, füzyon mutfağı-moleküler gastronomi ilişkisi, füzyon mutfağı menüleri, yaratıcı yemek formülleri, füzyon mutfağı ile fonksiyonel yemek formülleri

Ders Kaynakları Can, A., Sünnetçioğlu, S., and Özkaya, F.D. 2012. Füzyon Mutfağı Uygulamalarının Gastronomi Turizminin Gelişimine Katkısı. 13. Ulusal Turizm Kongresi. Antalya
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Dersin işleyiş planı, amacı ve içeriğinin açıklanması, füzyon mutfağı kavramı, tarihçesi ve ortaya çıkışı öğrenilir. Ders Laboratuar
2 Füzyon mutfağının gastronomi turizmine faydası, Türk ve dünya mutfaklarının karşılaştırmalı olarak incelenmesi, uygulanan teknikler, kullanılan malzemeler. Ders Laboratuar
3 Asya, Afrika, Avrupa'da kullanılan teknikleri Ders Laboratuar
4 Kuzey Amerika, Ortadoğu mutfakları ve kullanılan teknikler Ders Laboratuar
5 Füzyon mutfağının sınıflandırılması, füzyon mutfağı temel ürünleri, Mutfak Uygulaması Ders Laboratuar
6 Moleküler gastronomi, moleküler gastronomi ve füzyon mutfağı ilişkisi, Mutfak Uygulaması Ders Laboratuar
7 Füzyon mutfağı ve sürdürülebilirlik Ders Laboratuar
8 Ara sınav. Füzyon mutfağı ve sürdürülebilirlik Ders Laboratuar
9 Küreselleşme, dünyadaki yeni trendler Ders Laboratuar
10 Füzyon mutfağı ve çikolata, pastacılık ürünleri, Mutfak Uygulaması Ders Laboratuar
11 Füzyon mutfağında yaratıcılık, özgün tarifler geliştirme, Mutfak Uygulaması Ders Laboratuar
12 Füzyon mutfağında interdisipliner çalışmanın önemi, Mutfak Uygulaması Ders Laboratuar
13 Füzyon mutfağına fonksiyonel yaklaşım, Mutfak Uygulaması Ders Laboratuar
14 Füzyon mutfağı Mutfak Uygulaması Ders Laboratuar
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Farklı mutfaklara ait yemekleri tek bir tabakta birleştirir. Yazılı Sınav Laboratuvar Çalışması Tartışmalı Ders Laboratuar Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması
Türk ve Dünya mutfağında nyararlanarak fonksiyonel ve sağlıklı yemekler formülize eder. Yazılı Sınav Laboratuvar Çalışması Tartışmalı Ders Laboratuar Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması
Türk mutfağına ait yemekleri dünya mutfaklarında kullanılan teknikleri kullanara kiyileştirir. Yazılı Sınav Laboratuvar Çalışması Tartışmalı Ders Laboratuar Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması
Farklı mutfaklara ait pişirme teknikleri tek tabakta birleştirir Yazılı Sınav Laboratuvar Çalışması Tartışmalı Ders Laboratuar Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması
Farklı mutfaklara ait gıda ürünlerini tek tabakta birleştirir Yazılı Sınav Laboratuvar Çalışması Tartışmalı Ders Laboratuar Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Gözlem/durumları işleme, Bilişim, yönetsel beceriler, takım çalışması
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13
Farklı mutfaklara ait yemekleri tek bir tabakta birleştirir. - - - - - - - - - - - - -
Türk ve Dünya mutfağında nyararlanarak fonksiyonel ve sağlıklı yemekler formülize eder. - - - - - - - - - - - - -
Türk mutfağına ait yemekleri dünya mutfaklarında kullanılan teknikleri kullanara kiyileştirir. - - - - - - - - - - - - -
Farklı mutfaklara ait pişirme teknikleri tek tabakta birleştirir - - - - - - - - - - - - -
Farklı mutfaklara ait gıda ürünlerini tek tabakta birleştirir - - - - - - - - - - - - -