EN
  • Anasayfa
  • AŞÇ253 Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı (2020 - 2021 / 3. Yarıyıl)
  • EN
AŞÇ253 - Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı AŞÇ253 3 3 + 0 4,0 Pdf
Birim Bölüm
AŞÇILIK
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Burak ÇITAK
Ders Veren
Amaç

Bu derste her sektörde hizmet veren ayrı ayrı mutfak kuruluşlarının nasıl işlediğini ve tasarımlarının nasıl yapıldığı anlatılacaktır. Öğrenciler bir mutfak kurulumu yapabilir pozisyona geleceklerdir.

Ders İçeriği

Temel Mutfak Bilgisi, Mutfağın Örgütsel Yapısı, Mutfak Yönetimi, Yiyecek Döngüsü, Servis Sistemleri, Mutfak Tasarımı, Mutfak Tipleri, Mutfak İşleyişi

Ders Kaynakları Koçak, N. (2016). Yiyecek içecek Hizmetleri Yönetimi. Ankara: Detay Yayıncılık
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Yiyecek servis sistemleri Ders Gösterim Grup Çalışması
2 Yiyecek servis sistemlerinin mutfak tasarımına etkisi Ders Gösterim Grup Çalışması
2 Yiyecek servis sistemlerinin mutfak tasarımına etkisi Ders Gösterim Grup Çalışması
4 Endüstriyel mutfak malzemeleri -Cafe-bar mutfakları tasarım ve işleyiş süreci Ders Gösterim Grup Çalışması
5 Ar-ge mutfakları tasarım ve işleyiş süreci Ders Gösterim Grup Çalışması
6 Havalimanı hizmet mutfakları ve tasarım ve işleyiş süreci Ders Gösterim Grup Çalışması
7 Ara sınav. Havalimanı hizmet mutfakları ve tasarım ve işleyiş süreci Ders Gösterim Grup Çalışması
8 Fast-food üretim yapan mutfaklar ve tasarım süreci Ders Gösterim Grup Çalışması
9 Otel mutfakları tasarım ve işleyiş süreci Ders Gösterim Grup Çalışması
10 Restoran mutfakları tasarım ve işleyiş süreci Ders Gösterim Grup Çalışması
11 Pastane mutfakları tasarım ve işleyiş süreci Ders Gösterim Grup Çalışması
12 Özel tasarım mutfaklar Ders Gösterim Grup Çalışması
13 Mutfak tasarımları ile ilgili problemlerde çözüm geliştirme Ders Gösterim Grup Çalışması
13 Mutfak tasarımları ile ilgili problemlerde çözüm geliştirme Ders Gösterim Grup Çalışması
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Restoran yönetiminin nasıl olması gerektiği hakkında yeterli bilgiye sahip olunur Yazılı Sınav Tartışmalı Ders Grup Çalışması Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması
Yönetim sistemleri ve işleyiş süreçlerine hakim olur. Yazılı Sınav Tartışmalı Ders Grup Çalışması Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması
Mutfak tasarımının önemini kavrar. Yazılı Sınav Tartışmalı Ders Grup Çalışması Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması
Profesyonel mutfakların işleyiş sistemlerini kavrar Yazılı Sınav Tartışmalı Ders Grup Çalışması Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması
Yiyecek içecek işletmelerinde departmanlar arasındaki ilişkiyi kavrar Yazılı Sınav Tartışmalı Ders Grup Çalışması Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim, eleştirel düşünme, soru geliştirme, yönetsel beceriler, takım çalışması
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13
Restoran yönetiminin nasıl olması gerektiği hakkında yeterli bilgiye sahip olunur - - - - - - - - - - - - -
Yönetim sistemleri ve işleyiş süreçlerine hakim olur. - - - - - - - - - - - - -
Mutfak tasarımının önemini kavrar. - - - - - - - - - - - - -
Profesyonel mutfakların işleyiş sistemlerini kavrar - - - - - - - - - - - - -
Yiyecek içecek işletmelerinde departmanlar arasındaki ilişkiyi kavrar - - - - - - - - - - - - -