EN
  • Anasayfa
  • AŞÇ211 Gıda Coğrafyası (2020 - 2021 / 3. Yarıyıl)
  • EN
AŞÇ211 - Gıda Coğrafyası
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Gıda Coğrafyası AŞÇ211 3 3 + 0 4,0 Pdf
Birim Bölüm
AŞÇILIK
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze / Örgün / Türkçe
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Ebubekir YILMAZ
Ders Veren Öğr. Gör. Merve BİLİR
Amaç

Bu ders ile öğrencinin gıdaların yetişme koşullarını, çeşitli gıdaların yetişme alanlarını, coğrafi olarak bölgelerde hangi gıdaların yetiştirildiğini, mevsimsel olarak gıdaların yetişme zamanlarını öğrenmesi amaçlanmaktadır.

Ders İçeriği

Toprakta yetişen ürünlerin sınıflandırılması, meyve ve sebze çeşitleri, meyve ve sebzelerin besinsel değerleri ve diğer özellikleri, yetişme alanlarına ve koşullarına göre özel gıdalar, hayvansal ürünler, deniz mahsulleri, baharatlar, Türkiye dışında yetiştirilen diğer gıdalar

Ders Kaynakları Gıda Coğrafyası Ders Kitabı (Anadolu Üniversitesi Yayınları)
Açıldığı Öğretim Yılı 2019 - 2020 2020 - 2021
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Ara Sınav 1 40
Toplam 40
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Final %60
Toplam %60
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %40
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %60
Toplam %100
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Besin Maddeleri Ders
2 Tarımı etkileyen koşullar Ders
3 Tahıllar Ders
3 Tahıllar Ders
3 Tahıllar Ders
6 Sebzeler Ders
6 Sebzeler Ders
6 Sebzeler Ders
9 Meyveler Ders
9 Meyveler Ders
9 Meyveler Ders
12 Hayvansal Ürünler Ders
12 Hayvansal Ürünler Ders
14 Baharatlar Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Tarım ve hayvancılık ile ilgili bilgi sahibi olur.
Tarımı etkileyen faktörler hakkında bilgi sahibi olur.
Gıdaların beslenmedeki yeri ve önemini açıklayabilir.
Tarımsal ürünlerin sınıflandırmasını öğrenir.
Dünyada ve Türkiye'de tarımsal ve hayvansal üretim dağılımı hakkında bilgi sahibi olur.
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12
Tarım ve hayvancılık ile ilgili bilgi sahibi olur. - - - - - - - - - - - -
Tarımı etkileyen faktörler hakkında bilgi sahibi olur. - - - - - - - - - - - -
Gıdaların beslenmedeki yeri ve önemini açıklayabilir. - - - - - - - - - - - -
Tarımsal ürünlerin sınıflandırmasını öğrenir. - - - - - - - - - - - -
Dünyada ve Türkiye'de tarımsal ve hayvansal üretim dağılımı hakkında bilgi sahibi olur. - - - - - - - - - - - -