EN
  • Anasayfa
  • AŞÇ225 Gıda Muhafaza Teknikleri (2021 - 2022 / 3. Yarıyıl)
  • EN
AŞÇ225 - Gıda Muhafaza Teknikleri
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Gıda Muhafaza Teknikleri AŞÇ225 3 3 + 0 4,0 Pdf
Birim Bölüm
AŞÇILIK
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Olgun ÇIRAK
Ders Veren
Amaç

Gıdalarda bozulmaları önlemek ve gıda kaynaklı hastalıklara neden olan patojen mikroorganizmaları inaktive/inhibe etmek amacıyla uygulanan fiziksel, kimyasal ve biyolojik muhafaza tekniklerini öğretmek

Ders İçeriği

Gıda muhafaza yöntem ve teknikleri

Ders Kaynakları Gıda Muhafaza, editörü: Yrd. Doç. Dr. Filiz Susuz Alanyalı, Anadolu Üniveristesi Yayını No: 1948. (http://www.bilgi.anadolu.edu.tr/eKitap/GKA104U.pdf) Gıda Teknolojisi, Sıdıka Bulduk, Detay Yayıncılık, 2010. Isıl Olmayan Gıda Muhafaza Yöntemleri, Taner Baysal.
Ders Notları
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Gıda muhafaza yöntemlerinin tanımı ve sınıflandırılması Ders Tartışmalı Ders
2 Isı işlemi uygulayarak gıdaların muhafazası Ders Tartışmalı Ders
3 Konserve üretim teknolojisi Ders Tartışmalı Ders
4 Gıdaların soğutulması ve soğukta muhafazası Ders Tartışmalı Ders
5 Gıdaların dondurulması ve donmuş muhafazası Ders Tartışmalı Ders
6 Kurutma teknolojisi Ders Tartışmalı Ders
7 Işınlama teknolojisi Ders Tartışmalı Ders
8 Ara Sınav Ders Tartışmalı Ders
9 Kimyasal yöntemlerle gıdaların muhafazası Ders Tartışmalı Ders
10 Yüksek basınç uygulamaları Ders Tartışmalı Ders
11 Modifiye atmosfer paketleme (MAP) tekniği Ders Tartışmalı Ders
12 Kontrollü atmosfer paketleme (CAP) tekniği Ders Tartışmalı Ders
13 Modern ambalajlama yöntemleri Ders Tartışmalı Ders
13 Modern ambalajlama yöntemleri Ders Tartışmalı Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Gıda muhafaza yöntemlerinin sınıflandırılmasını açıklar Yazılı Sınav Ders Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
Gıdaların çeşitli ısıl işlem uygulamalarıyla muhafazasını açıklar Yazılı Sınav Ders Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
Konserve teknolojisini açıklar Yazılı Sınav Ders Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
Gıdaların soğutulması ve dondurulması yöntemlerini açıklar Yazılı Sınav Ders Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
Gıda ambalajlama yöntemlerini açıklar Yazılı Sınav Ders Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12
Gıda muhafaza yöntemlerinin sınıflandırılmasını açıklar - - - - - - - - - - - -
Gıdaların çeşitli ısıl işlem uygulamalarıyla muhafazasını açıklar - - - - - - - - - - - -
Konserve teknolojisini açıklar - - - - - - - - - - - -
Gıdaların soğutulması ve dondurulması yöntemlerini açıklar - - - - - - - - - - - -
Gıda ambalajlama yöntemlerini açıklar - - - - - - - - - - - -