Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Sıcak İklim Tahıllarında Özel Konular | TAB6010 | 3 + 0 | 7,5 |
Birim Bölüm | TARLA BİTKİLERİ - DR |
Derece Seviye | Lisansüstü - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Ders Verme ve Uygulama |
EBS Koordinatörü | Prof. Dr. Zeki MUT |
Ders Veren | |
Amaç |
Sıcak İklim Tahıllarının önemi, yetiştiriciliği, özellikleri ve kullanım alanları konularında bilgilerin verilmesi |
Ders İçeriği |
Sıcak İklim Tahıllarının Tanımı, insan ve hayvan beslemedeki önemleri, endüstriyel kullanımları, ekonomi ve ticaretteki yerleri, toprak İstekleri, iklim İstekleri, sıcak iklim tahıllarının sınıflandırılması ve sistematiği, dünya üzerindeki yayılışları, mısır ve ekonomik önemi, taksonomisi, kültürü (ekim nöbeti, toprak hazırlama, tohumluk ve ekime hazırlanması), mısırın kültürü (ekim; zamanı, yöntemleri ve sıklığı, bakım, hastalık ve zararlılarla mücadele, hasat – harman, kurutma ve depolama yöntemleri) ve ıslahı, ıslah amaçları, mısırın değerlendirilmesi, çeltik ve ekonomik önemi, taksonomisi, kültürü (ekim nöbeti, toprak hazırlama, tohumluk ve ekime hazırlanması), çeltiğin kültürü (ekim ; zamanı, yöntemleri ve sıklığı, bakım, hastalık ve zararlılarla mücadele, hasat – harman, kurutma ve depolama yöntemleri) ve ıslahı , ıslah amaçları, çeltiğin pirince işlenmesi ve değerlendirilmesi, Darılar ve ekonomik önemi, taksonomisi, kültürü, Sorgumun kültürü (ekim nöbeti, toprak, hazırlama, tohumluk ve ekime hazırlanması), sorgumun kültürü (ekim ; zamanı, yöntemleri ve sıklığı, bakım, hastalık ve zararlılarla mücadele, hasat–harman, kurutma ve depolama yöntemleri), ıslahı , ıslah amaçları ve değerlendirilmesi, kumdarı ve öteki darıların önemi, taksonomisi, kültürü ve ıslahı, ıslah amaçları, cindarı ve öteki darıların önemi, taksonomisi, kültürü ve ıslahı, ıslah amaçları, Kuşyemi ve ekonomik önemi, taksonomisi, kültürü ve ıslahı, ıslah amaçları |
Ders Kaynakları |
Dersi veren öğretim üyesinin ders notları, önerilen kaynak kitaplar
|
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | 0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Bu bilgi girilmemiştir. | |
Toplam | %0 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %0 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %0 |
Toplam | %0 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Sıcak İklim Tahılları | Ders |
2 | İnsan ve hayvan beslemedeki önemleri | Ders |
3 | Endüstriyel kullanımları, ekonomi ve ticaretteki yerleri | Ders |
4 | Sıcak iklim tahıllarının sınıflandırılması ve sistematiği, dünya üzerindeki yayılışları | Ders |
5 | Mısır ve ekonomik önemi, taksonomisi, kültürü | Ders |
6 | Mısırın kültürü ve ıslahı, ıslah amaçları, mısırın değerlendirilmesi | Ders |
6 | Mısırın kültürü ve ıslahı, ıslah amaçları, mısırın değerlendirilmesi | Ders |
8 | Çeltik ve ekonomik önemi, taksonomisi, kültürü | Ders |
9 | Çeltiğin kültürü ve ıslahı , ıslah amaçları, çeltiğin pirince işlenmesi ve değerlendirilmesi | Ders |
10 | Darılar ve ekonomik önemi, taksonomisi, kültürü | Ders |
11 | Sorgumun kültürü | Ders |
12 | Sorgumun kültürü ıslahı , ıslah amaçları ve değerlendirilmesi | Ders |
13 | Kumdarı ve öteki darıların önemi, taksonomisi, kültürü ve ıslahı, ıslah amaçlar | Ders |
14 | Cindarı ve öteki darıların önemi, taksonomisi, kültürü ve ıslahı, ıslah amaçları, Kuşyemi ve ekonomik önemi, taksonomisi, kültürü ve ıslahı, ıslah amaçları | Ders |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
---|