Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Yem Bitkilerinde Kalite ve Kalite Faktörleri | TAB6026 | 3 + 0 | 7,5 |
Birim Bölüm | TARLA BİTKİLERİ - DR |
Derece Seviye | Lisansüstü - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | Yüz yüze |
EBS Koordinatörü | Doç. Dr. Erdem GÜLÜMSER |
Ders Veren | Doç. Dr. Erdem GÜLÜMSER |
Amaç |
Bu derste; Yem bitkilerinde kalite özellikleri, kaliteyi etkileyen faktörler, kaliteli kaba yem üretme ve değerlendirmeyi öğretmek |
Ders İçeriği |
Yem bitkileri Yetiştiriciliğinde Kalite Kavramı Ve Önemi, Yetiştirme Tekniğinin Kaliteye Etkisi, Biçim Öncesi Ve Sonrasında Kaliteyi Etkileyen Faktörler, Kalite Ve Verim Arası İlişkiler, Yem bitkilerinde Lezzetliliği Etkileyen Faktörler, Lezzetlilik Ve Kalite Arası İlişkiler, Yem bitkileri Kalitesini Etkileyen Fiziksel Ve Kimyasal Özellikler, Ot Standardizasyonu Ve Kalite Arası İlişkiler İle Yem bitkilerinde Kalite Islahı |
Ders Kaynakları |
Açıkgöz, E., (2001). Yem Bitkileri. Uludağ Üni. Zir. Fak. Tarla Bit. Böl. U. Üni. Basımevi, 3.baskı. Bursa. 584 s.
Kılıç, A. (2006). Kaba Yemlerde Niteliğin Saptanması. Yardımcı Ders Kitabı. Ankara: Hasad Yay., 159 s. |
Açıldığı Öğretim Yılı | 2021 - 2022 |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Ara Sınav 1 | 30 |
Ödev 1 | 10 |
Toplam | 40 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Final | %60 |
Toplam | %60 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %40 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %60 |
Toplam | %100 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
AKTS |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
---|