EN
  • Anasayfa
  • SCT5003 Deneysel Pişirim Teknikleri I (2021 - 2022 / . Yarıyıl)
  • EN
SCT5003 - Deneysel Pişirim Teknikleri I
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Deneysel Pişirim Teknikleri I SCT5003 2 + 1 7,5 Pdf
Birim Bölüm
SERAMİK VE CAM - YL
Derece Seviye Lisansüstü - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze
EBS Koordinatörü
Ders Veren
Amaç

Yüksek lisans seviyesindeki öğrencilerine alternatif pişirim yöntemlerinin tanıtılması ve seramik pişirim ilkelerinin kendi belirleyecek düzeye ulaşması amaçlanmaktadır.

Ders İçeriği

Seramik pişirim kavramının irdelenmesi ve alternatif fırınlama teknikleri hakkında temel bilgi verilmesi, fırın atmosferlerinin tanımlanması, alternatif pişirim yöntemlerinin tanıtılması, redüktif pişirim tekniklerinin seramik sanatı ve endüstrisi alanında kullanımı, seramik formların pişiriminde göz önünde tutulacak etmenlerin ve tasarıma göre pişirim ilkelerinin belirlenmesi, uygulanmasını ve sergiye hazır hale getirilmesini içerir.

Ders Kaynakları Seramik: Pişirim teknikleri ve fırınları,2016
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Seramik pişirim ve deneysel pişirim tekniklerinin tanıtımı Ders
2 İlkel pişirim yöntemleri (çukur pişirim, isli pişirim, sepet pişirim, kayıt pişirim) Ders
2 İlkel pişirim yöntemleri (çukur pişirim, isli pişirim, sepet pişirim, kayıt pişirim) Ders
2 İlkel pişirim yöntemleri (çukur pişirim, isli pişirim, sepet pişirim, kayıt pişirim) Ders
2 İlkel pişirim yöntemleri (çukur pişirim, isli pişirim, sepet pişirim, kayıt pişirim) Ders
6 Raku pişirim Ders
6 Raku pişirim Ders
8 Sagar pişirim Ders
8 Sagar pişirim Ders
10 Obvara pişirim Ders
10 Obvara pişirim Ders
12 Tuz pişirimi Ders
12 Tuz pişirimi Ders
14 Sunuma hazırlık ve rapor hazırlanması Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Pişirim teknikleri ve fırınlar ile ilgili teorik bilgilerin aktarılması. Öğrencinin araştırma yapmaya yönlendirilmesi. Yapılan araştırmaların, öğrenci ile beraber irdelenmesi. Ders Sınıf Dışı Çalışma Dinleme ve anlamlandırma Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim
Öğrencinin yaptığı araştırmayı ve uygulamasını bir araya getirdiği sunum dosyasının incelenmesi Ders Dinleme ve anlamlandırma
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
Pişirim teknikleri ve fırınlar ile ilgili teorik bilgilerin aktarılması. Öğrencinin araştırma yapmaya yönlendirilmesi. Yapılan araştırmaların, öğrenci ile beraber irdelenmesi. - - - - - - - - - - - - - - -
Öğrencinin yaptığı araştırmayı ve uygulamasını bir araya getirdiği sunum dosyasının incelenmesi - - - - - - - - - - - - - - -