EN
  • Anasayfa
  • ADS102 İşletmeye Giriş II (2021 - 2022 / 1. Yarıyıl)
  • EN
ADS102 - İşletmeye Giriş II
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
İşletmeye Giriş II ADS102 1 2 + 0 3,0 Pdf
Birim Bölüm
İSTATİSTİK VE BİLGİSAYAR BİLİMLERİ
Derece Seviye Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze eğitim, sınıf içi tartışma ve proje sunumları
EBS Koordinatörü Prof. Dr. Serpil TÜRKYILMAZ
Ders Veren
Amaç

İşletmelerin ekonomi içerisindeki yerleri, işletme amaçları, işletmeleri etkileyen çevresel faktörler, hukuki yapıları, kuruluş aşaması çalışmaları ve işletme fonksiyonları hakkında yerel ve küresel rekabet şartlarını göz önünde tutarak gerek teorik ve gerekse pratik anlamda öğrencilerin bilgi ve beceri düzeyini geliştirmek.

Ders İçeriği

İşletme biliminin temel kavram, fonksiyon ve uygulamaları konusunda anlatım, sınıf içi tartışma ve öğrenci projelerinin sunumları.

Ders Kaynakları Canan Çetin ve Esin Can Mutlu; Temel İşletmeciliğe Giriş, Beta Yayınevi, İstanbul, 2010.
Mümin Ertürk; İşletme Biliminin Temel İlkeleri, 7. baskı, Beta Yayınları, İstanbul, 2009.
Kadri Mirze; İşletme, Literatür, 2010, İstanbul.
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 İşletmeye Giriş
2 İşletme ve toplum
3 İşletme ve iç çevresi
4 işletme ve dış çevresi
5 girişimcilik
6 işletme ve üretim faktörleri
7 Vize
8 sosyal sorumluluk ve etik
9 birleşmeler ve satınalmalar
10 küreselleşme
11 dış ticaret
12 güncel konular
13 işletme fonksiyonları
14 işletme fonksiyonları 2
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Temel İşletme Bilgisinin kullanımı
Topluma, kurumuna ve çevreye duyarlı, yapıcı ve yaratıcı işletmeci olma
Mesleki ve etik anlayışa sahip olma
Mesleğin küresel ve toplumsal etkilerinin bilincinde olma
İşletmecilik araç, yöntem ve yaklaşımlarını saptama ve kullanabilme
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
PÇ 1 PÇ 2 PÇ 3 PÇ 4 PÇ 5 PÇ 6 PÇ 7 PÇ 8 PÇ 9 PÇ 10 PÇ 11 PÇ 12 PÇ 13 PÇ 14 PÇ 15
Temel İşletme Bilgisinin kullanımı - - - - - - - - - - - - - - -
Topluma, kurumuna ve çevreye duyarlı, yapıcı ve yaratıcı işletmeci olma - - - - - - - - - - - - - - -
Mesleki ve etik anlayışa sahip olma - - - - - - - - - - - - - - -
Mesleğin küresel ve toplumsal etkilerinin bilincinde olma - - - - - - - - - - - - - - -
İşletmecilik araç, yöntem ve yaklaşımlarını saptama ve kullanabilme - - - - - - - - - - - - - - -