Ders Adı | Kodu | Yarıyıl | T+U Saat | AKTS | |
Turizm İşletmeciliği | TUR224 | 3 | 3 + 0 | 4,0 |
Birim Bölüm | TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ |
Derece Seviye | Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe |
Dersin Verilişi | |
EBS Koordinatörü | Dr. Öğr. Üyesi Seyda Fatih HARMANDAROĞLU |
Ders Veren | Dr. Öğr. Üyesi Seyda Fatih HARMANDAROĞLU |
Amaç |
Öğrencilere turizm işletmelerinin işleyişi ve görevleri hakkında bilgi kazandırmak |
Ders İçeriği |
Seyahat İşletmeciliğinin Gelişimi, Otelciliğin Gelişimi, Turizm İşletmelerinin İşleyişi |
Ders Kaynakları |
Otel İşletmeciliği ( Ömer L. MET)
Seyahat Acentacılığı ve Tur Operatörlüğü (Necdet Hacıoğlu) Turizm İşletmeciliği ve Yönetimi (Ahmet AKTAŞ) |
Açıldığı Öğretim Yılı | 2021 - 2022 2023-2024 2024 - 2025 |
Yarıyıl İçi Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Ara Sınav 1 | 30 |
Ödev 1 | 10 |
Ödev (Sunum) | 20 |
Toplam | 60 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | Katkı Yüzdesi (%) |
Final | %40 |
Toplam | %40 |
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı | %60 |
Yarıyıl Sonu Çalışmalar | %40 |
Toplam | %100 |
Kategori | Ders İlişki Yüzdeleri (%) |
Aktarılabilir Beceri Dersleri
|
0
|
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
|
0
|
Destek Dersleri
|
0
|
Ek Dersler
|
0
|
Kategori
|
0
|
Mesleki Seçmeli Dersler
|
0
|
Temel Meslek Dersleri
|
0
|
Uygulama Dersleri
|
0
|
Uzmanlık / Alan Dersleri
|
0
|
Yetkinlik Tamamlayıcı Ders
|
0
|
Ders İş Yükü | Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu | Süresi (Saat) | Sayısı | Toplam İş Yükü (Saat) |
Toplam İş Yükü (Saat) | 0 | |||
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) | 0 | |||
AKTS | 4,0 |
Hafta | Konu | Öğretim Metodu |
---|---|---|
1 | Seyahat İşletmeciliğinin Gelişimi | Tartışmalı Ders |
2 | Denizyolu-Demiryolu-Havayolu-Karayolu Ulaştırması | Tartışmalı Ders |
3 | Charter ve Tarifeli Uçuşlar | Tartışmalı Ders |
4 | Seyahatlerin Organizasyonu, Seyahat Organizasyonunun Hukuki Düzenlemesi | Tartışmalı Ders |
5 | Seyahat Acentasının Tanımı, Çeşitleri ve Görevleri | Tartışmalı Ders |
6 | Türkiye'deki Seyahat Acentacılığı, TURSAB, Seyahat acentalarının faaliyetleri | Tartışmalı Ders |
7 | Otel Kavramı ve Önemi, Otelciliğin İki Yüzyılı | Tartışmalı Ders |
8 | Konaklama pazarı içinde Oteller, Otel Türleri | Tartışmalı Ders |
9 | Otel Ürünleri ve Pazarlar, Otel Politikaları, Felsefe ve Stratejileri | Tartışmalı Ders |
10 | Otel Müşteri Hizmetleri, Otel Personeli, Organizasyonu, Verimlilik | Tartışmalı Ders |
11 | Otel Destek Hizmetleri, Pazarlama, Finans, Tesis Yönetimi | Tartışmalı Ders |
12 | Otel Boyutları: Küçük Otel; Ürünleri ve Pazarları, Organizasyon ve Kadrolama | Tartışmalı Ders |
13 | Otel Grupları Örnekler | Tartışmalı Ders |
14 | Uluslararası Otel İşletmeleri Ürünleri, Pazarlar, Sahiplik ve Finans,Organizasyon Yapıları | Tartışmalı Ders |
Ders Öğrenme Çıktısı | Ölçme Değerlendirme | Öğretim Metodu | Öğrenme Faaliyeti |
Turizmin ekonomik, kültürel, toplumsal ve çevresel boyutları hakkında bilgi sahibi olur. | Yazılı Sınav | Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
Turizmin ekonomik, kültürel, toplumsal ve çevresel boyutları hakkında bilgi sahibi olur. | Yazılı Sınav | Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
Genel işletmecilik ve ekonomi bilgisine sahip olur ve turizm işletmelerinde insan kaynakları yönetimi, yiyecek-içecek uygulamaları, muhasebe ve finans, yönetim ve pazarlama ve hizmet pazarlamasına yönelik stratejileri kavrar. | Yazılı Sınav | Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
Turizm alanı ile ilgili ulusal ve uluslararası hukuki düzenlemeleri, toplumsal, çevresel ve mesleki etik değerleri bilir ve buna uygun davranışlar geliştirir. | Yazılı Sınav | Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
Turizm ve Otel İşletmeciliği ile ilgili edindiği bilgileri iş ortamında ve mesleğinde kullanır; alanıyla ilgili bilgi ve iletişim teknolojilerini ve yazılımlarını kullanır. | Yazılı Sınav | Tartışmalı Ders | Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme |
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI |
PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ | PÇ |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Turizmin ekonomik, kültürel, toplumsal ve çevresel boyutları hakkında bilgi sahibi olur. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
Turizmin ekonomik, kültürel, toplumsal ve çevresel boyutları hakkında bilgi sahibi olur. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
Genel işletmecilik ve ekonomi bilgisine sahip olur ve turizm işletmelerinde insan kaynakları yönetimi, yiyecek-içecek uygulamaları, muhasebe ve finans, yönetim ve pazarlama ve hizmet pazarlamasına yönelik stratejileri kavrar. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
Turizm alanı ile ilgili ulusal ve uluslararası hukuki düzenlemeleri, toplumsal, çevresel ve mesleki etik değerleri bilir ve buna uygun davranışlar geliştirir. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
Turizm ve Otel İşletmeciliği ile ilgili edindiği bilgileri iş ortamında ve mesleğinde kullanır; alanıyla ilgili bilgi ve iletişim teknolojilerini ve yazılımlarını kullanır. | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | ;
Ortalama Değer | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - | - |