EN
  • Anasayfa
  • TUR245 Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık (2024 - 2025 / 3. Yarıyıl)
  • EN
TUR245 - Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılık TUR245 3 3 + 0 4,0 Pdf
Birim Bölüm
TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Seyda Fatih HARMANDAROĞLU
Ders Veren
Amaç

Yemek fotoğrafçılığına giriş olarak planlanan bu dersin içeriğinde görsel, yazılı sanatsal uygulamaların yer alacağı çalışma alanlarında uzmanlık sağlamak üzere, ihtiyaç duyulacak teknik bilgiler ve uygulamada yer alan örnekler hakkında bilgiler aktarılır. Öğrenciler yemek ve gıda endüstrisinde pazarlama ve iletişim alanı başta olmak üzere biçim, doku, denge, renk, hareket ve bütünlük gibi temel tasarım kavramları ve sunum tabağı tasarımı, yazılı bilgi, görsel boyut uygulamaları hakkında eğitilir.

Ders İçeriği

Yiyecek-içecek ve görsel estetik, yiyecek-içecek fotoğraflarının kullanım alanları, ürün fotoğrafçılığı ve reklam fotoğrafçılığı, fotoğrafın tanımı, ışık, renk, yemek fotoğrafçılığında kompozisyon, fotoğraf düzenleme.

Ders Kaynakları Ders notları.
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Yiyecek-içecek ve görsel estetik Ders
2 Yiyecek-içecek fotoğraflarının kullanım alanları, ürün fotoğrafçılığı ve reklam fotoğrafçılığı Ders
3 Fotoğrafın tanımı Ders
4 Işık Ders
5 Renk Ders
6 Kompozisyon, temel oranlar, görsel algılama Ders
7 Fotoğrafçılıkta kullanılan araçlar Ders
8 Ara Sınav Ders
9 Fotoğrafçılıkta Kullanılan Araçlar: Objektifler Ders
10 Fotoğrafçılıkta Kullanılan Araçlar: Tripodlar ve diğer araçlar Ders
11 Işık kaynakları ve ışığın yönetimi
12 Fotoğraf makinası kullanımı, pozlama, beyaz dengesi Ders
13 Yemek fotoğrafçılığı için özel araçlar ve aksesuarlar Ders
14 Yemek fotoğrafçılığında kompozisyon, fotoğraf düzenleme Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Fotoğrafçılıkla ilgili temel kavramları açıklayabilir. Ders Dinleme ve anlamlandırma
Görsel estetik ve fotoğraf kompozisyonu hakkında bilgi sahibi olur. Ders Dinleme ve anlamlandırma
Yiyecek-İçecek fotoğraflarının kullanım amacına göre nasıl çekileceğini bilir. Ders Dinleme ve anlamlandırma
Alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç-gereçleri ve teknolojileri tanır, kullanır ve bakımını yaparak korur. Ders Dinleme ve anlamlandırma
Yiyecek büfesi dekorasyonu ve yiyeceklerin görsel sunum tekniklerini bilir ve uygular. Ders Dinleme ve anlamlandırma
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
Fotoğrafçılıkla ilgili temel kavramları açıklayabilir. - - - - - - - - - - - - - -
Görsel estetik ve fotoğraf kompozisyonu hakkında bilgi sahibi olur. - - - - - - - - - - - - - -
Yiyecek-İçecek fotoğraflarının kullanım amacına göre nasıl çekileceğini bilir. - - - - - - - - - - - - - -
Alanı ile ilgili fiziksel ortamı, araç-gereçleri ve teknolojileri tanır, kullanır ve bakımını yaparak korur. - - - - - - - - - - - - - -
Yiyecek büfesi dekorasyonu ve yiyeceklerin görsel sunum tekniklerini bilir ve uygular. - - - - - - - - - - - - - -