EN
  • Anasayfa
  • TUR253 Gastronomi Turizmi (2025 - 2026 / 3. Yarıyıl)
  • EN
TUR253 - Gastronomi Turizmi
Ders Adı Kodu Yarıyıl T+U Saat AKTS Pdf
Gastronomi Turizmi TUR253 3 3 + 0 4,0 Pdf
Birim Bölüm
TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ
Derece Seviye Ön Lisans - Seçmeli - Türkçe
Dersin Verilişi Yüz yüze.
EBS Koordinatörü Öğr. Gör. Emine SADIÇ (Yıl: 2025 - 2026)
Ders Veren
Amaç

Gastronomi ve turizm ilişkisi, gastronomi ve kültür ilişkisi ile gastro turist kavramının incelenmesi ve gastronomi turları hakkında bilgi sahibi olunmasının yanı sıra gastronomi teorisi ve gastronomi turizminin gelişimi, gastronomi cazibe unsurları, güncel gastronomi uygulamaları, sürdürülebilir gastronomi turizmi ve gastronomi turizmi alanında yeni eğilimler konularının incelenmesi amaçlanmaktadır.

Ders İçeriği

Gastronomi ve gastronomi turizmi kavramları. Gastro turist kavramı. Gastronomi turizminin özellikleri. Gastronomi turizmi arz kaynakları. Sürdürülebilir gastronomi turizmi. Gastronomi turizminin pazarla stratejileri tanıtımı ve geliştirilmesi.

Ders Kaynakları Şengül, S. ve Kurnaz, A. (2021). Gastronomi Turizmi Kavramlar, İlkeler ve Uygulamalar, Detay Yayıncılık, Ankara.
Dixit, K. S.”The Routledge Handbook of Gastronomic Tourism”, 1st edn., Routledge Taylor & Francis Group, 2019, ISBN: 9781351375931,
Yarıyıl İçi Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam 0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar Katkı Yüzdesi (%)
Bu bilgi girilmemiştir.
Toplam %0
Yarıyıl İçinin Başarıya Oranı %0
Yarıyıl Sonu Çalışmalar %0
Toplam %0
Kategori Ders İlişki Yüzdeleri (%)
Aktarılabilir Beceri Dersleri
0
Beşeri, İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri
0
Destek Dersleri
0
Ek Dersler
0
Kategori
0
Mesleki Seçmeli Dersler
0
Temel Meslek Dersleri
0
Uygulama Dersleri
0
Uzmanlık / Alan Dersleri
0
Yetkinlik Tamamlayıcı Ders
0
Ders İş Yükü Öğretim Metotlar / Öğretim Metodu Süresi (Saat) Sayısı Toplam İş Yükü (Saat)
Toplam İş Yükü (Saat) 0
AKTS = Toplam İş Yükü (Saat) / 25.5 (s) 0
AKTS 4,0
Hafta Konu Öğretim Metodu
1 Gastronomi ve Kültür Ders
2 Turizm ve Sürdürülebilir Turizm Anlayışı Ders Tartışmalı Ders
3 Gastronomi ve Turizm İlişkisi Ders Tartışmalı Ders
4 Gastronomi Turizmi Kavramı ve Önemi Tartışmalı Ders
5 Gastronomi Turizminin Özellikleri Ders Tartışmalı Ders
6 Gastronomi Turizminin Arz Kaynakları Ders Tartışmalı Ders
7 Türkiye’deki Gastronomi Turizmi-Gastronomi Festivalleri Ders Tartışmalı Ders
8 Gastro Turist Tipolojileri Ders Tartışmalı Ders
9 Sürdürülebilir Gastronomi Turizmi Ders Tartışmalı Ders
10 Gastronomi Turizminin Bölgesel Kalkınmaya Etkileri Ders Tartışmalı Ders
11 Gastronomi Turizmi ve Yerel Mutfak Ders Tartışmalı Ders
12 Gastronomi Turizminde Pazarlama Yaklaşımları Ders Tartışmalı Ders
13 Gastronomi Turizminin Geleceği ve Yeni Eğilimler Ders Tartışmalı Ders
14 Türkiye'de Gastronomi Turizmi Çerçevesinde Değerlendirilebilecek Örnekler Ders Tartışmalı Ders
Ders Öğrenme Çıktısı Ölçme Değerlendirme Öğretim Metodu Öğrenme Faaliyeti
Gastronomi ve gastronomi turizmi, destinasyon ve gastro turist kavramlarını öğrenir. Yazılı Sınav Ders Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
Gastronomi turizmin önemini ve özelliklerini öğrenir. Yazılı Sınav Ders Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
Gastronomi turizminin pazarlama ve tanıtım stratejilerini öğrenir. Yazılı Sınav Ders Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
Sürdürebilir turizm açısından gastronomi turizminin değerlendirir. Yazılı Sınav Ders Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
Türkiye'nin yöresel yeme içme kültürünü ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtabilir. Yazılı Sınav Ders Tartışmalı Ders Dinleme ve anlamlandırma Dinleme ve anlamlandırma, gözlem/durumları işleme, eleştirel düşünme, soru geliştirme
; ; ; ; ;
DERS ÖĞRENME ÇIKTISI
Gastronomi ve gastronomi turizmi, destinasyon ve gastro turist kavramlarını öğrenir. 2 2 1 2 1 1 1 1 2 2 2 4 2 3
Gastronomi turizmin önemini ve özelliklerini öğrenir. 2 2 1 2 2 1 2 1 1 2 3 4 3 3
Gastronomi turizminin pazarlama ve tanıtım stratejilerini öğrenir. 2 3 1 2 3 2 2 1 1 3 3 4 2 3
Sürdürebilir turizm açısından gastronomi turizminin değerlendirir. 2 2 1 1 2 1 2 1 1 2 2 4 3 3
Türkiye'nin yöresel yeme içme kültürünü ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtabilir. 2 2 1 2 4 1 2 1 1 2 2 4 2 2
Ortalama Değer 2 2,2 1 1,8 2,4 1,2 1,8 1 1,2 2,2 2,4 4 2,4 2,8