Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
ATA102 |
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II |
4 |
2 + 0 |
2,0 |
Z |
Türkiye Cumhuriyeti´nin doğuş ve gelişim süreci içindeki olaylar, fikirler ve ilkeler
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/416082
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
BŞÜ200 |
İşletmede Mesleki Eğitim |
4 |
5 + 10 |
19,0 |
S |
Zorunlu işletmede mesleki eğitim.
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/416084
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
ENG102 |
İngilizce II |
4 |
2 + 0 |
2,0 |
Z |
Başlangıç düzeyde İngilizce dilbilgisi, kelime dağarcığı, okuduğunu anlama.
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/416081
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
GID200 |
Staj |
4 |
0 + 2 |
5,0 |
Z |
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/416080
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
GID254 |
Fabrika Hizmetleri İşlem ve Kontrol |
4 |
3 + 0 |
5,0 |
S |
Fabrika kuruluş teknikleri,yerleşim planları,fizibilite etüdü,gıda işletmeleri ile ilgili su ve buhar kaynaklarının ve kullanımlarının incelenmesi, atık arıtma,otomasyonun tanımı, otomasyonun gereksinimi,logic,otomatik sıra kontrolü,proğramlanabilir kontrol sistemi,bugünün ve geleceğin kontrol sistemi
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/416085
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
GID256 |
Proses Uygulamaları |
4 |
3 + 0 |
5,0 |
S |
Gıda teknolojisi uygulamaları alanındaki gerekli piyasa araştırması ile ürün ve proses seçimi. Üretim yerinin seçimi ve üretim alanının düzeninin belirlenmesi. Seçilen gıda üretimi için malzeme ve enerji dengeleri ve kütle transferi ile ilgili bilgilerin uygulanması. Üretim kapasitesi, sermaye yatırımı, harcamalar ve maliyetlerin belirlenmesi.
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/416086
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
GID270 |
Halk Sağlığı |
4 |
3 + 0 |
5,0 |
S |
Halk sağlığının tarihsel gelişimi, halk sağlığı tanımı ve kavramları. Türkiye’de sağlık organizasyonu, sağlık politikaları, epidemiyoloji, Türkiye’nin sağlık problemleri. Meslek hastalıkları, iş sağlığı ve güvenliği. Bulaşıcı hastalıkların kontrolü. Gıda güvenliği, zoonoz hastalıklarda koruma, kontrol ve yasal düzenlemeler, gıda kaynaklı hastalıklar, gıda zehirlenmeleri ve kimyasal kaynaklı besin zehirlenmeleri, gıda üretim ve satış yerlerinde bulunması gereken özellikler, Çevre ve sağlık ilişkisi, çevre sağlığı, başlıca çevre kirleticileri ve halk sağlığı açısından önemi.
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/416087
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
GID273 |
Fermente Gıdalar Teknolojisi |
4 |
3 + 0 |
5,0 |
S |
Fermantasyonun tanımı, fermantasyonda rol oynayan mikroorganizmalar, fermantasyon biyokimyası, fermante ürünlerin üretim teknolojileri. Alkol fermantasyonları, şarap, bira, yerli ve yabancı yüksek alkollü içkilerin üretimi. Turşu, sirke, boza, şalgam, zeytin vb. fermante gıdaların üretim yöntemleri ve uygulamalı üretimleri. Fermentörler, fermentör çeşitleri ve mikrobiyel enzim üretim teknolojisi.
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/416088
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
GID276 |
Gıda Biyoteknolojisi |
4 |
3 + 0 |
5,0 |
S |
Bitki ve hayvan biyoteknolojisi, mikrobiyal biyoteknoloji, enzim biyoteknolojisi, rekombinant DNA teknolojisi, genetik olarak modifiye edilmiş organizmalar (bitkiler, hayvanlar ve mikroorganizmalar), rekombinant gıda ürünleri, gıda endüstrisinde rekombinant enzimler ve proteinler, fermentasyon, biyoreaktörler ve endüstriyel mikroorganizmalar
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/416089
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
GID277 |
Organik Gıdaların İşlenmesi |
4 |
3 + 0 |
5,0 |
S |
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
GID278 |
Gıda Endüstrisi Atıkları ve Değerlendirilmesi |
4 |
3 + 0 |
5,0 |
S |
Atık ve yan ürün temel kavramları, gıda endüstrisi yan ürünleri ve atıklarının kaynakları ve özelikleri, gıda endüstrisi yan ürünleri ve atıklarının sınıflandırılması, atıkların yapısal özellikleri ve kimyasal bileşimleri, gıda sanayii atık sularının karakterizasyonu, atık su arıtım yöntemleri. Şeker, yağ, meyve ve sebze, et, tahıl, süt ve fermente ürün endüstrisi atık ve yan ürünlerinin değerlendirilmesi. Yan ürünler ve atıkların biyoteknolojik yöntemlerle zenginleştirilmesi
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/416091
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
GID279 |
Zeytin ve Ürünleri Teknolojisi |
4 |
3 + 0 |
5,0 |
S |
Kaliteli zeytin yetiştiriciliği, sofralık zeytin üretimi ve zeytinyağı üretimi konularında bilgi vermek
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/416092
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
GID280 |
Enzim Teknolojisi |
4 |
2 + 1 |
4,0 |
S |
Enzimlerin kimyasal yapısı, enzim aktivitesini etkileyen faktörler, enzimlerin gıdalarda kullanımı
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/416093
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
GID282 |
Kimyasal Su Analiz Yöntemleri |
4 |
2 + 1 |
4,0 |
S |
Su ve atıksuların doğada bulunma durumları, Suyun fiziksel ve kimyasal özellikleri, Atıksu kaynakları ve çeşitleri, Sulardan numune alma, Fiziksel analizler, Kimyasal Analizler, Sudaki inorganik bileşenlerin analizi, Sudaki metallerin analizleri, Fiziksel, kimyasal ve biyolojik analiz yöntemlerinin karşılaştırılması, Suda sertlik tayini, Sudaki organik bileşenlerin analizi, Atıksuların arıtım yöntemleri, Atıksuların çevre ve insan sağlığına etkileri
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/416094
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
GKA236 |
Gıda Endüstrisinde Ürün Geliştirme |
4 |
2 + 1 |
4,0 |
S |
Yeni gıda formülasyonlarının geliştirilme yöntemleri, gıda endüstrisinde üretilebilme potansiyeli olan ve piyasada bulunmayan yeni ürünlerin geliştirilmesi, mevcut ürünlerin maliyet ve içerik yönünden iyileştirilmesi, takım çalışması ve proje yönetimi, tüketici eğilimlerinin saptanması, mevcut ürünlerin fonksiyonel hale getirilmesi, yeni ürün fikirlerinin yarışması ve değerlendirilmesi, tüketici kabul testleri, ürünün raf ömrünün saptanması, ambalaj seçimi, etiket tasarımı ve yeni formülasyonların pazara entegrasyonu.
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/416095
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
TRK102 |
Türk Dili II |
4 |
2 + 0 |
2,0 |
Z |
Kompozisyonla ilgili genel bilgiler, yazılı kompozisyon türleri, şiir, tiyatro, hikaye ve roman, destan, masal-gezi yazısı-anı, sözlü kompozisyon ve türleri, bilgi kaynaklarına erişim ve kütüphane kullanımı, bilimsel yazı hazırlama teknikleri, edebiyat ve düşünce dünyası.
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/416083