Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
PFE302 |
Sınıf Yönetimi (Pedagojik Formasyon) |
6 |
2 + 0 |
3,0 |
S |
Sınıf yönetimiyle ilgili temel kavramlar; sınıfın fiziksel, sosyal ve psikolojik boyutları; sınıf kuralları ve sınıfta disiplin; sınıf disiplini ve yönetimiyle ilgili modeller; sınıfta öğrenci davranışlarının yönetimi, sınıfta iletişim ve etkileşim süreci; sınıfta öğrenci motivasyonu; sınıfta zaman yönetimi; sınıfta bir öğretim lideri olarak öğretmen; öğretmen-veli görüşmelerinin yönetimi; olumlu sınıf ve öğrenme ikliminin oluşturulması; okul kademelerine göre sınıf yönetimiyle ilgili örnek olaylar.
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/371671
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
PFE304 |
Özel Öğretim Yöntemleri (Pedagojik Formasyon) |
6 |
3 + 0 |
4,0 |
S |
Özel öğretim yöntemleri olarak: sunuş yöntemi, buluş yöntemi, soru-cevap yöntemi, problem çözme yöntemi, grupla çalışma yöntemi, drama ve rol yapma yöntemi, beyin fırtınası yöntemi, altı şapka tekniği, proje tekniği, tam öğrenme, örnek olay incelemesi, kubaşık öğrenme gibi yöntemler öğrenilecektir.
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/371672
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
TRB300 |
Staj |
6 |
0 + 0 |
5,0 |
Z |
farklı günlerde farklı iş ünitelerinde, önce sorumlu öğretim elemanları nezaretinde teorik bilgiler aldıktan sonra bu bilgileri anında uygulamaya geçirmek ve çiftlikte yapılan işlerde çalışarak üretime doğrudan katılmak dersin içeriğini oluşturmaktadır.
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/369043
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
TRB306 |
Yemeklik Tane Baklagiller |
6 |
2 + 2 |
3,0 |
Z |
yemeklik tane baklagil yetiştiriciliği
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/369044
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
TRB310 |
Mesleki Uygulama II |
6 |
0 + 4 |
3,0 |
Z |
Mesleki eğitim ve uygulamalı dersler
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/369045
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
TRB312 |
Endüstri Bitkileri II |
6 |
2 + 2 |
3,0 |
Z |
Endüstri bitkilerinin tanımı, tarihçesi, önemi, sınıflandırılması, yağ ve tıbbi-aromatik bitkilerin üretiminde sorunlar ve uygulanan politikalar, endüstri bitkileri ekolojisi, yağ ve tıbbi-aromatik bitkilerin tarımının genel özellikleri
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/369046
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
TRB314 |
Baklagil Yem Bitkileri |
6 |
2 + 2 |
3,0 |
Z |
Baklagil Yembitkilerinin önemi ve türlere göre Türkiye’deki tarımları, toprak ve tohum yatağı hazırlığı, ekim, bakım, hasat, depolama, Medigaco, Onobrychis, Vicia, Trifolium, Pisum, Melilotus ve Lotus cinslerine ait yem bitkilerinin genel özellikleri ve tarımı.
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/369047
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
TRB322 |
Çevre Biyoteknolojisi ve Tarım |
6 |
3 + 0 |
4,0 |
S |
Çevre ve çevre kirliliği üzerine bazı terimlerin açıklaması, besinsel döngüler, çevre kirliliği, çevre mikrobiyolojisi, biyoteknolojik uygulamalarda kullanılan mikroorganizmalar, katı atık arıtımı, atık sular ve arıtımında biyoteknolojik uygulamalar, ağır metal kirliliği ve giderimi, mikrobiyal liçing, biyogaz üretimi, kömürün desülfürizasyonunda biyoteknolojik uygulamalar.
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/369111
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
TRB324 |
Seminer Hazırlama ve Sunum |
6 |
3 + 0 |
4,0 |
S |
Seminer hazırlama ve sunum
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/369112
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
TRB326 |
Sulak Alan Yönetimi |
6 |
3 + 0 |
4,0 |
S |
Sulak Alan Ekosistemi Hakkında Temel Bilgiler, Ülkemizdeki Önemli Sulak Alanlar, Sulak Alanlar Mevzuatı ve Ramsar Sözleşmesi, Sulak Alan Yönetim Planları
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/369113
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
TRB328 |
Bitkisel Gen Kaynakları |
6 |
3 + 0 |
4,0 |
S |
Biyoçeşitliliği oluşturan bitki gruplarının oluşumu, gelişimi ve şimdiki durumları
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/369114
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
TRB330 |
Topraksız Tarım |
6 |
3 + 0 |
4,0 |
S |
Topraksız tarımın nedenleri, topraksız ortamda bitki üretimi , farklı bitki türlerinde topraksız tarım teknikleri, topraksız bitki yetiştiriciliğinde karşılaşılabilecek problemler ve çözüm önerileri, topraksız tarımın çevreye etkisi ve çevreye duyarlı üretim tasarımı, topraksız yetiştirme sistemleri
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/369115
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
TRB332 |
Mesleki Yabancı Dil II |
6 |
3 + 0 |
4,0 |
S |
Tarla Bitkilerinde metinlerin Türkçe'den İngilizce'ye ve İngilizce'den Türkçe'ye çevrilmesi, tarla bitkilerinde sözcüklerin öğretilmesi, tarla bitkilerinde makalelerin İngilizce yayın için hazırlanması
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/369116
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
TRB334 |
Bitki Islahının İlkeleri |
6 |
3 + 0 |
4,0 |
S |
Bitki ıslahında dikkat edilecek maddeler
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/369117
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
TRB336 |
Tarla Bitkilerinde Bilgisayar Uygulamaları |
6 |
3 + 0 |
4,0 |
S |
Tarla bitkilerinde veri analiz ve değerlendirmede uzman sistemlerin tanıtımı ve kullanımı (mstatc, spss, minitab vb. istatistik programının kullanılması), ödev, tez ve sunu hazırlamada kullanılan ofis programlarının tanıtımı ve kullanımı (microsoft office, word, excel, power point ); elektronik tablolama programlarında veri analizi, masaüstü yayıncılık, üretim sistemlerinde, tarla bitkilerinde verilerin bilgisayar ortamında grafik ile değerlendirilmesi; kaynak tarama konularını öğrenir.
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/369118
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
ZDF302 |
Bitkilerde Budama Tekniği ve Terbiye Sistemleri |
6 |
3 + 0 |
3,0 |
S |
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
ZDF304 |
Tarımsal Atık Yönetimi ve Kompost Hazırlama |
6 |
3 + 0 |
3,0 |
S |
Ne tür maddeler tarımda atık olarak değerlendirilir, amacı, genel ilkeleri, tarımsal atıklar, atıkların sınıflandırılması, atık kullanımı, ekipmanları, atık yönetimi hakkında yasalar, yönetmelikler ve uygulanan politikalar, kompost ve yapım tekniklerini kapsar.
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/369120
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
ZDF306 |
Biyoteknoloji ve Toplum |
6 |
3 + 0 |
3,0 |
S |
Biyoteknolojinin tanımı ve kapsamı, Biyoteknolojideki alanlar ve uygulama örnekleri, Biyoteknolojiye Toplumsal Tepkiler, Bilimsel endişeler, Biyoteknolojiye duyulan ihtiyacı gerekçeleri, Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar, Gen transferi ve Moleküler Biyoteknoloji, Moleküler Teknikler ve Uygulama Alanları Bitkilerde Biyoteknoloji Uygulamaları, Doku Kültürü ve Uygulama Alanları , Bitkilerde Doku Kültürü Çalışmaları, Biyoteknolojide Türkiyedeki Durum
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/369121
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
ZDF308 |
Bahçe Bitkilerinde Topraksız Tarım Teknikleri |
6 |
3 + 0 |
3,0 |
S |
Topraksız tarımın tarihçesi, Dünyada ve Türkiye’de kullanımı, Topraksız tarım teknikleri (Su kültürü, Substrat kültürü) Kullanılan substratlar, Substrat kültüründe bitkilerin su ve besin gereksinimlerinin karşılanması, Topraksız tarımda bitki besleme. Sebze, süs bitkileri ve meyve ağaçlarında topraksız tarım teknikleri.
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/369122
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
ZDF310 |
İyi Tarım Uygulamaları |
6 |
3 + 0 |
3,0 |
S |
Çevre, insan ve hayvan sağlığını gözeterek, doğal kaynakları koruyarak, gıda güvenliğini izlenebilirlik ve sürdürebilirlik bilinci ile gerçekleştirecek tarımsal üretim için iyi tarım uygulamaları ile ilgili temel bilgileri kavrayabilmelerini sağlamaktır.
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/369123
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
ZDF312 |
Tarımda Girişimcilik |
6 |
3 + 0 |
3,0 |
S |
Girişimcilik ve girişimci kavramları * Girişimciliğin tarihsel gelişimi * Girişimcilik ve ekonomik gelişme * Girişimcilik ölçütleri * Girişimci özellikleri ve becerileri * Girişimcilikte yaratıcılık ve yenilik * Türkiye’de girişimcilik * Tarımsal girişimciliğin ortaya çıkış nedenleri ve türleri * Tarımsal girişimcilik koşul ve ilkeleri * Tarımsal girişimcilikte karar alma süreci ve aşamaları * Tarımsal girişimcilikte finansman kuruluş ve kaynakları * Tarımsal girişimciliğin avantaj ve dezavantajları * Tarımsal girişimciliği etkileyen faktörler * Türkiye’de tarımsal girişimcilik alanları, yasal prosedür ve teşvikler
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/369124
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
ZDF314 |
Fitoterapi ve Aromaterapi |
6 |
3 + 0 |
3,0 |
S |
Bitkisel ilaçların önemi. Bitkisel ilaçlar ile sentetik ilaçlar arasındaki farklar. Bitkisel drogların tamamlayıcı tıpta kullanımında dikkat edilecek hususlar. Bitkisel ilaç şekilleri
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/369125
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
ZDF316 |
Tarla Bitkilerinde Entegre Mücadele |
6 |
3 + 0 |
3,0 |
S |
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
ZDF318 |
Peyzaj Mimarlığı |
6 |
3 + 0 |
3,0 |
S |
Peyzaj Mimarlığının tanımı, çalışma alanları, eğitimi, tarihi, peyzaj planlama ve tasarımı ve içeriği, diğer disiplinlerle ilişkileri, peyzaj mimarlığı yapısal ve bitkisel materyalleri, tasarım projeleri genel süreci gibi konuları içermektedir.
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/369127
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
ZDF320 |
Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği |
6 |
3 + 0 |
3,0 |
S |
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
ZDF322 |
Meyve ve Bağ Yetiştiriciliği |
6 |
3 + 0 |
3,0 |
S |
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
ZDF326 |
Coğrafi Bilgi Sistemleri |
6 |
2 + 2 |
4,0 |
Z |
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
ZMH312 |
İş Sağlığı ve Güvenliği II |
6 |
2 + 0 |
2,0 |
Z |
Occupational health and safety in agricultural production.
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/369059