Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
PFE302 |
Sınıf Yönetimi (Pedagojik Formasyon) |
6 |
2 + 0 |
3,0 |
S |
Sınıf yönetimiyle ilgili temel kavramlar; sınıfın fiziksel, sosyal ve psikolojik boyutları; sınıf kuralları ve sınıfta disiplin; sınıf disiplini ve yönetimiyle ilgili modeller; sınıfta öğrenci davranışlarının yönetimi, sınıfta iletişim ve etkileşim süreci; sınıfta öğrenci motivasyonu; sınıfta zaman yönetimi; sınıfta bir öğretim lideri olarak öğretmen; öğretmen-veli görüşmelerinin yönetimi; olumlu sınıf ve öğrenme ikliminin oluşturulması; okul kademelerine göre sınıf yönetimiyle ilgili örnek olaylar.
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/376986
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
PFE304 |
Özel Öğretim Yöntemleri (Pedagojik Formasyon) |
6 |
3 + 0 |
4,0 |
S |
Özel öğretim yöntemleri olarak: sunuş yöntemi, buluş yöntemi, soru-cevap yöntemi, problem çözme yöntemi, grupla çalışma yöntemi, drama ve rol yapma yöntemi, beyin fırtınası yöntemi, altı şapka tekniği, proje tekniği, tam öğrenme, örnek olay incelemesi, kubaşık öğrenme gibi yöntemler öğrenilecektir.
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/376987
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
TRZ300 |
Zorunlu Staj II |
6 |
0 + 0 |
3,0 |
Z |
Turizm işletmesini departman, personel ve genel işleyiş bakımından tanımak; Oryantasyon süreci sonrasında iş tanımına ve görevlerini uyum sağlamak; İşe devamlılık ve zaman kullanımı hakkında etkinlik kazanmak; Müşteri ilişkilerinde deneyim kazanmak; Turizm işletmesindeki ilgili ekipmanı kullanmak; İlgili departmandaki iş ve işlemlere hakim olmak; Görevlerini yerine getirmek; Staj raporunu hazırlamak; Sorumluluk duygusunu geliştirmek; Mesleki deneyimi teorik bilgiyle ilişkilendirmek.
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/376916
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
TRZ302 |
İngilizce VI |
6 |
3 + 1 |
4,0 |
Z |
İngiliz diline ait dilbilgisi kuralları, İngilizce kelimeler vb.
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/376910
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
TRZ304 |
II. Yabancı Dil VI |
6 |
2 + 1 |
4,0 |
Z |
Yabancı dil almanca A 2.2. gramer, okuma, yazma, dinleme, konuşma
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/376911
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
TRZ306 |
Seyahat Acentacılığı ve Tur Operatörlüğü |
6 |
3 + 0 |
4,0 |
Z |
Seyahat acentaları, tur operatörleri ve turlar.
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/376912
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
TRZ308 |
Turizm Ekonomisi |
6 |
2 + 0 |
2,0 |
Z |
Turizme ve ekonomiye ait temel kavramlar, ulusal hesaplarda turizm verileri, turizm sektörü ücret ve çalışma saatleri örüntüleri, Türkiye turizm sektörünün somut mekanları
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/376913
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
TRZ310 |
Turist Rehberliği |
6 |
3 + 0 |
4,0 |
Z |
Bu ders; tur, turist ve tur rehberi kavramları, rehberlik mesleği ve diğer mesleki kavramları içermektedir.
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/376914
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
TRZ312 |
Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama |
6 |
3 + 0 |
3,0 |
Z |
Besin ve beslenmeyle ilgili temel kavramlar, beslenme ilkeleri, enerji gereksinimleri, gıda bileşenleri, menüyle ilgili öğelerin değerlendirilmesi, menü ve pazarlama ilişkisi, işletmelere yönelik menü planlama.
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/376915
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
TRZ318 |
Sürdürülebilirlik ve Turizm |
6 |
2 + 0 |
3,0 |
S |
Boyutları ve gelişimiyle sürdürülebilir turizm, sürdürülebilir turizm uygulamaları, mikro ve makro düzeyde sürdürülebilir turizm.
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/376948
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
TRZ322 |
Turizm Mevzuatı |
6 |
2 + 0 |
3,0 |
S |
Turizm hukukunun ulusal ve uluslararası kaynakları, turizm örgütleri, hukuk ve turizm ilişkisi
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/376950
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
TRZ330 |
Kalite Sistemleri Yönetimi |
6 |
2 + 0 |
3,0 |
S |
Kalite ve kalite yönetiminin tarihsel gelişimi, Toplam Kalite Yönetiminin temel kavramları ve yaklaşımları, Toplam Kalite Yönetimi için kullanılan araç ve teknikler, kalite yönetim sistemleri, turizmde toplam kalite yönetimi.
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/376953
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
TRZ332 |
İstatistik |
6 |
2 + 0 |
3,0 |
S |
Dersin içeriği, temel istatistik kavramlarının tanıtılması, Merkezi eğilim ölçüleri, değişkenlik ölçüleri, olasılık ve olasılık hesaplama, kesikli ve sürekli dağılımlar, binom ve poisson dağılımları normal dağılım ve sürekli normal dağılım yöntem ve uygulamalarını kapsamaktadır.
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/376954
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
TRZ338 |
Kripto Varlıklar |
6 |
2 + 0 |
3,0 |
S |
Blokzincirine giriş, dağıtık sistem yapıları, akıllı sözleşme sistemleri, dijital para ve dijital ekonomi kavramları, Python ile programlama, blokzinciri temelleri, kriptopara birimleri için blokzincirleri, blokzinciri platformları, diğer blokzinciri uygulamaları ve kriptopara piyasaları.
http://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/376957
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
TRZ340 |
Mesleki İngilizce IV |
6 |
2 + 0 |
3,0 |
S |
Kodu |
Ders Adı |
Yarıyıl |
T+U Saat |
AKTS |
Z / S |
|
TRZ344 |
Kariyer Yönetimi |
6 |
2 + 0 |
3,0 |
S |