PDF hazırlanıyor, lütfen bekleyin...
PDF
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ
LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ
TARLA BİTKİLERİ - YL
(2021 - 2022)
Ders Bilgi Formu
Ders Adı
Kodu
Yarıyıl
T+U Saat
AKTS
Z / S
Organik Tarımdaki Gelişmeler
TAB5018
3 + 0
7,5
Seçmeli
Birim Bölüm
Tarla Bitkileri - YL -
Lisansüstü
(Ders verme)
Amaç
Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, verimin, kalitenin, artırılması ve çevreye olan zararın en aza indirilmesi
Ders İçeriği
Sürdürülebilirlik, kalite, verim ve organik tarım
Hafta
Konu
1
Organik tarım tanımları
2
Organik tarım ilkeleri
3
Organik tarım üretim ve tüketim seyri
4
Kalite kontrol sistemi
5
Toprak kalitesi ve verimliliği uygulamalarındaki gelişmeler
6
Toprak kalitesi ve verimliliği uygulamalarındaki gelişmeler
7
Bitki besleme ve uygulamalarındaki gelişmeler
8
Ara sınav-Bitki besleme ve uygulamalarındaki gelişmeler
9
Organik hayvan yetiştiriciliğindeki gelişmeler
10
Bitki koruma uygulamalarındaki gelişmeler
11
Organik işletmelerde planlama ve ekonomi
12
Organik işletmelerde planlama ve ekonomi
13
Türkiye ve dünya organik tarım geleceği, organik tarımda yasal durum
14
Türkiye ve dünya organik tarım geleceği, organik tarımda yasal durum
Program Çıktıları
1
Tarla bitkileri lisans eğitiminde aldığı; Tahıllar ve Baklagiller, Endüstri Bitkileri, Çayır Mera ve Yem Bitkileri tarımı, ıslahı, fizyolojisi ve genetiği konularında uzmanlaşabilme
2
Tarla tarımı ile çevre ilişkileri, biyoçeşitlilik ve sürdürülebilirliği ön planda tutabilmeli ve bu konularda toplumu bilgilendirme
3
Tarla Bitkilerinde standart, kalite ve verimliliği sağlamak amacıyla uygulanacak tarım tekniklerine farklı yaklaşımlar geliştirebilme
4
Alanı ile ilgili ülkesel problemleri belirleme, karşılaştırmalı olarak analiz etme, soruna yönelik bilgileri değerlendirerek çözüm üretebilme
5
Tarla Bitkileri alanında yeni teknik ve teknolojiler ile çağdaş konular hakkında bilgi sahibi olma, yeni fikirler üretebilme ve hayat boyu öğrenme becerisi kazanabilme
6
Bitkilerin kültürel uygulamalara verdiği tepkiyi ve stres koşullarındaki davranışlarını yorumlayabilme ve yönetebilme becerisine sahip olabilme
7
En az bir bilimsel araştırmayı yürütme, sonuçlandırma, tez haline getirme ve bunlardan bilimsel yayınlar yaparak sunabilme
8
Uzmanlık alanıyla ilgili arazi ve laboratuvarda çalışma becerisi kazanma ve elde ettiği verileri istatistiksel olarak değerlendirebilme
9
Disiplinler arası takım çalışması, ulusal ve uluslararası düzeyde literatürleri takip edebilme
10
Sorumluluk alma, inisiyatif kullanma ve yaratıcılık becerisi kazanabilme
11
Mesleki ve etik sorumluluk bilincine sahip olma
12
Alanında öğrendiği ve geliştirdiği bilgileri bilim ve toplum yararına kullanabilme
13
Alanı ile ilgili proje yazma, makale yazma, literatür araştırma ve verilerin değerlendirmesinde gerekli teknolojiyi kullanabilme ve teknoloji kullanımında kendini geliştirebilme
14
Makale yazma, proje sunma, sunum yapma ve akademisyenlerle iletişime geçmede anadili dışında bir dili etkili şekilde kullanabilme
15
Alanı ile ilgili edindiği bilgi ve tecrübeleri kalite yönetimi çerçevesinde değerlendirme
Ders Öğrenme Çıktısı - Program Çıktıları (1 -5 Puan Aralığı)
Ders Öğrenme Çıktısı
PÇ 1
PÇ 2
PÇ 3
PÇ 4
PÇ 5
PÇ 6
PÇ 7
PÇ 8
PÇ 9
PÇ 10
PÇ 11
PÇ 12
PÇ 13
PÇ 14
PÇ 15
Toprak kalitesi ve verimliliği uygulamalarındaki gelişmeler hakkında bilgi edinir.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Organik tarım ve ilkeleri hakkında bilgi edinir.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Türkiye ve dünyada organik tarım geleceği, organik tarımda yasal durum hakkında bilgi edinir.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Bitki besleme ve gübre uygulamalarındaki gelişmeler hakkında bilgi edinir.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Organik hayvan yetiştiriciliğindeki gelişmeler, organik işletmelerde planlama ve ekonomi hakkında bilgi edinir.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ortalama Değer
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
https://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/312775