PDF hazırlanıyor, lütfen bekleyin...
PDF
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ
SÖĞÜT MESLEK YÜKSEKOKULU
AŞÇILIK
(2022 - 2023)
Ders Bilgi Formu
Ders Adı
Kodu
Yarıyıl
T+U Saat
AKTS
Z / S
İşletmede Mesleki Eğitim
BŞÜ200
4
5 + 10
19,0
Seçmeli
Birim Bölüm
Aşçılık -
Ön Lisans
()
Amaç
Öğrencilerin, programlarına uygun olan işletmelerde teorik esaslarını okulda öğrendikleri derslerin uygulamasını, öğrenim gördükleri alandaki bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirmelerine, okul sürecinde çalışma hayatını ve işletmelerdeki uygulamaları tanımalarına olanak sağlamak ve iş hayatına geçişlerini kolaylaştırmaktır.
Ders İçeriği
Zorunlu işletmede mesleki eğitim.
Ders Veren
Merve BİLİR
,
Cevdet SÖKMEN
Hafta
Konu
1
İşletmede mesleki eğitim.
2
İşletmede mesleki eğitim.
3
İşletmede mesleki eğitim.
4
İşletmede mesleki eğitim.
5
İşletmede mesleki eğitim.
6
İşletmede mesleki eğitim.
7
İşletmede mesleki eğitim.
8
İşletmede mesleki eğitim.
9
İşletmede mesleki eğitim.
10
İşletmede mesleki eğitim.
11
İşletmede mesleki eğitim.
12
İşletmede mesleki eğitim.
13
İşletmede mesleki eğitim.
14
İşletmede mesleki eğitim.
15
İşletmede mesleki eğitim.
16
İşletmede mesleki eğitim.
Ders İş Yükü
Çalışma Türü / Öğretim Metotlar
Süresi (Saat)
Sayısı
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim
Sınıf Dışı Çalışma
35
14
Ara Sınav 1
1
1
Dönem Sonu Uygulaması
1
1
Ders İş Yükü:
492
AKTS
(Ders İş Yükü / 25.5)
:
19,29
Program Çıktıları
1
Aşçılık alanındaki teorik alandaki güncel uygulamalarda kullanabilir.
2
Aşçılık alanındaki problemleri tanımlama ve çözme becerisine sahip olur.
3
Başka alanlarla birlikte takım olarak çalışabilme becerisi kazanır.
4
Mesleki etik ve sorumluluk bilincine sahip olur.
5
Alanında yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincini ve bunu gerçekleştirebilme becerisini elde eder.
6
Etkin iletişim kurma becerisi kazanır.
7
Gastronomi ve mutfak sanatları alanındaki kavramları, ilkeleri ve teorileri bilir ve uygular.
8
Turizm ve gastronomi alanlarındaki mevcut durumları ve gelişmeleri takip edebilme ve bunlar hakkında yorum yapabilme gücüne sahip olur.
9
Mutfaklar, kültürler ve yaratıcı düşünmeye sevk edecek sanat ve yemek sanatı ile ilgili bilgi donanımına sahip olur.
10
Profesyonel mutfaklarda çalışabilecek iş tutumu geliştirir.
11
Klasik ve modern pişirme teknikleri ve süreçlerine hâkim olur ve ayrıca bu alanda sentez gücüne ve yeterliliğe sahip olur.
12
Türk mutfağının inceliklerine hâkim olur ve Türk yemeklerini kolayca pişirebilir.
Ders Öğrenme Çıktısı - Program Çıktıları (1 -5 Puan Aralığı)
Ders Öğrenme Çıktısı
PÇ 1
PÇ 2
PÇ 3
PÇ 4
PÇ 5
PÇ 6
PÇ 7
PÇ 8
PÇ 9
PÇ 10
PÇ 11
PÇ 12
Önlisans eğitimini tamamlayıcı nitelikte mesleki bilgi ve deneyim kazanır.
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
Pratik bilgilerini kullanarak karşısınsa çıkan problemleri yalnız başına ve ya takım çalışmasıyla çözer.
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
Staj süreci boyunca verilen görevleri zamanında yapar.
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
Ortalama Değer
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
5
https://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/324467