PDF hazırlanıyor, lütfen bekleyin...
PDF
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ
SÖĞÜT MESLEK YÜKSEKOKULU
AŞÇILIK
(2022 - 2023)
Ders Bilgi Formu
Ders Adı
Kodu
Yarıyıl
T+U Saat
AKTS
Z / S
Restoran ve Mutfak Ergonomisi
AŞÇ256
4
3 + 0
4,0
Seçmeli
Birim Bölüm
Aşçılık -
Ön Lisans
(Yüz yüze)
Amaç
Ergonominin mutfak ile restoran dizaynındaki önemini vurgulamaktır.
Ders İçeriği
Bu ders kapsamında, ergonominin tanımı, mutfak ve restoran tasarımında ergonominin önemi, ergonominin iş verimine etkisi konuları üzerinde durulacaktır.
Hafta
Konu
1
Temel tasarım elemanları nelerdir?
2
Temel tasarımı etkileyen faktörler nelerdir?
3
Ergonomi nedir?
4
İç mekanda ergonomi
5
Ergonomi biliminin mobilya tasarımı ile olan ilişkisi
6
Ergonomik tasarımda antropometrinin önemi
7
Ergonomik tasarımda antropometrinin önemi
8
Ara sınav. Mutfak Tasarımı
9
Mutfak ve restoran tasarımında ergonominin önemi
10
Ergonomik kriterler nelerdir?
11
Restoran tasarımında gerekli düzenlemeler nelerdir?
12
Restoran mutfağı nasıl olmalıdır?
13
Restoranda dikkat edilmesi gereken antropometrik ölçüler nedir?
14
Ergonominin iş verimine etkisi
Program Çıktıları
1
Aşçılık alanındaki teorik alandaki güncel uygulamalarda kullanabilir.
2
Aşçılık alanındaki problemleri tanımlama ve çözme becerisine sahip olur.
3
Başka alanlarla birlikte takım olarak çalışabilme becerisi kazanır.
4
Mesleki etik ve sorumluluk bilincine sahip olur.
5
Alanında yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincini ve bunu gerçekleştirebilme becerisini elde eder.
6
Etkin iletişim kurma becerisi kazanır.
7
Gastronomi ve mutfak sanatları alanındaki kavramları, ilkeleri ve teorileri bilir ve uygular.
8
Turizm ve gastronomi alanlarındaki mevcut durumları ve gelişmeleri takip edebilme ve bunlar hakkında yorum yapabilme gücüne sahip olur.
9
Mutfaklar, kültürler ve yaratıcı düşünmeye sevk edecek sanat ve yemek sanatı ile ilgili bilgi donanımına sahip olur.
10
Profesyonel mutfaklarda çalışabilecek iş tutumu geliştirir.
11
Klasik ve modern pişirme teknikleri ve süreçlerine hâkim olur ve ayrıca bu alanda sentez gücüne ve yeterliliğe sahip olur.
12
Türk mutfağının inceliklerine hâkim olur ve Türk yemeklerini kolayca pişirebilir.
Ders Öğrenme Çıktısı - Program Çıktıları (1 -5 Puan Aralığı)
Ders Öğrenme Çıktısı
PÇ 1
PÇ 2
PÇ 3
PÇ 4
PÇ 5
PÇ 6
PÇ 7
PÇ 8
PÇ 9
PÇ 10
PÇ 11
PÇ 12
Ergonomi öğrenilir
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Restoran ergonomisi öğrenilir
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Mutfak tasarım kurallarını öğrenir.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Mutfak ekipman dizaynını öğrenir
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ergonominin mutfak ile restoran dizaynındaki önemini öğrenilir
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ortalama Değer
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
https://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/336944