PDF hazırlanıyor, lütfen bekleyin...
PDF
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ
SÖĞÜT MESLEK YÜKSEKOKULU
AŞÇILIK
(2022 - 2023)
Ders Bilgi Formu
Ders Adı
Kodu
Yarıyıl
T+U Saat
AKTS
Z / S
Genel Turizm
AŞÇ105
1
3 + 0
4,0
Zorunlu
Birim Bölüm
Aşçılık -
Ön Lisans
(Yüz Yüze)
Amaç
Turizm ve turist kavramı, turizm çeşitleri, turizm unsurlarını, turizm araz ve talebi, turizm sektörünün özellikleri, sorunları ve geleceğe yönelik eğilimlerini, turizmin işlevleri, turizm endüstrisi, seyahat formaliteleri, turizm ve havayolu ulaştırması, turizm ve karayolu ulaştırması, turizm ve denizyolu, turizm ve demiryolu ulaşımını gibi kavramları öğrenmek.
Ders İçeriği
Turizm sektörünü ait kavramlar, Turizm işletmeleri, Turist kavramını ve turizmin önemi, Turizmin çevresel özellikleri, Turizmin ekonomiye ve ekonomik unsurlara ait ilişkisini içerir.
Ders Veren
Merve BİLİR
Hafta
Konu
1
Turizmin Genel Yapısı ve Temel Kavramlar
2
Turizm Hareketlerinin Sınıflandırılması
3
Turizmin Gelişmesine Etki Eden Unsurlar
4
Turizmin gelişmesini sağlayan etkinlikler
5
Turizmin Tarihsel Gelişme Süreci
6
Turizmin Gelişmesine Etki eden Faktörler
7
Turizm Endüstrisinin Bileşenleri
8
Turizm İşletmeleri
9
Turizm Arzı
10
Turizm Talebi
11
Turizmin Etkileri
12
Turizm Politikası
13
Turizm Planlaması
14
Türkiye’de Turizmin Genel Durumu
Ders İş Yükü
Çalışma Türü / Öğretim Metotlar
Süresi (Saat)
Sayısı
Dinleme ve anlamlandırma
Ders
3
14
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim
Sınıf Dışı Çalışma
2
14
Ara Sınav 1
10
1
Final
10
1
Ders İş Yükü:
90
AKTS
(Ders İş Yükü / 25.5)
:
3,53
Program Çıktıları
1
Aşçılık alanındaki teorik alandaki güncel uygulamalarda kullanabilir.
2
Aşçılık alanındaki problemleri tanımlama ve çözme becerisine sahip olur.
3
Başka alanlarla birlikte takım olarak çalışabilme becerisi kazanır.
4
Mesleki etik ve sorumluluk bilincine sahip olur.
5
Alanında yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincini ve bunu gerçekleştirebilme becerisini elde eder.
6
Etkin iletişim kurma becerisi kazanır.
7
Gastronomi ve mutfak sanatları alanındaki kavramları, ilkeleri ve teorileri bilir ve uygular.
8
Turizm ve gastronomi alanlarındaki mevcut durumları ve gelişmeleri takip edebilme ve bunlar hakkında yorum yapabilme gücüne sahip olur.
9
Mutfaklar, kültürler ve yaratıcı düşünmeye sevk edecek sanat ve yemek sanatı ile ilgili bilgi donanımına sahip olur.
10
Profesyonel mutfaklarda çalışabilecek iş tutumu geliştirir.
11
Klasik ve modern pişirme teknikleri ve süreçlerine hâkim olur ve ayrıca bu alanda sentez gücüne ve yeterliliğe sahip olur.
12
Türk mutfağının inceliklerine hâkim olur ve Türk yemeklerini kolayca pişirebilir.
Ders Öğrenme Çıktısı - Program Çıktıları (1 -5 Puan Aralığı)
Ders Öğrenme Çıktısı
PÇ 1
PÇ 2
PÇ 3
PÇ 4
PÇ 5
PÇ 6
PÇ 7
PÇ 8
PÇ 9
PÇ 10
PÇ 11
PÇ 12
Turizmin tarihsel gelişim sürecini açıklayabilecek.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Turizmin ekonomik, sosyal, politik ve kültürel etkilerini kavrayabilecek.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Turizmin gelişmesine etki eden etmenleri kavrayabilecek.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Turizme ilişkin temel kavramları tanımlayabilecek.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Turizmin dünü, bugünü ve geleceği hakkında öngörülerde bulunabilecek.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ortalama Değer
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
https://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/336953