PDF hazırlanıyor, lütfen bekleyin...
PDF
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ
SÖĞÜT MESLEK YÜKSEKOKULU
AŞÇILIK
(2022 - 2023)
Ders Bilgi Formu
Ders Adı
Kodu
Yarıyıl
T+U Saat
AKTS
Z / S
Bilişim Hukuku
MOS108
1
2 + 0
2,0
Seçmeli
Birim Bölüm
Aşçılık -
Ön Lisans
(TÜRKÇE,YÜZ YÜZE)
Amaç
Bilişim alanındaki başlıca hukuki sorunlar, özellikle internet ve fikri haklar, haksız rekabet, internet ve ceza hukuku ve bu alanlarda servis sağlayıcılarının sorumluluğu, bilişim teknolojisinin toplumsal etkileri, mahremiyet, mesleki davranış kuralları hakknda bilgi sahibi olmak
Ders İçeriği
Ulusal ve uluslararası alanda bilişim (siber) suçları ile ilgili olarak yapılan düzenlemeler, uluslararası anlaşmalar, anayasal düzenlemeler, kanun ve yönetmeliklerle yapılan düzenlemeler, kişisel verilerin saklanması, çocuk istismarı suçları, banka ve kredi kartı dolandırıcılığı, yetkisiz erişim ve verileri değiştirme, fikir ve sanat eserleri kanununa muhalefet, phishing, spam, siber saldırılar.
Hafta
Konu
1
Bilişim hukuku ve etiği önemi ve yeri
2
İnternetin tarihçesi ve İnternet ağı ile ilgili kavramlar
3
Alan Adı (İnternet Adresleri)
4
Bilişim Hukuku mevzuatı
5
Bilişim suçları
6
Bilişimle ilgili Türk Ticaret Kanunu düzenlemeleri
7
Fikri Haklar ve İnternet
8
Fikri Haklar ve İnternet
9
E-Devlet—E-imza
9
E-Ticaret
10
Etik Kavramı ve etiğin Tarihsel Gelişimi
11
İnternet etiği kuralları
12
Türk Hukukunda İnternet Erişiminin Engellenmesi
13
Türk Hukukunda İnternet Erişiminin Engellenmesi
14
Türk Hukukunda Kişisel Verilerin Korunması
Program Çıktıları
1
Aşçılık alanındaki teorik alandaki güncel uygulamalarda kullanabilir.
2
Aşçılık alanındaki problemleri tanımlama ve çözme becerisine sahip olur.
3
Başka alanlarla birlikte takım olarak çalışabilme becerisi kazanır.
4
Mesleki etik ve sorumluluk bilincine sahip olur.
5
Alanında yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincini ve bunu gerçekleştirebilme becerisini elde eder.
6
Etkin iletişim kurma becerisi kazanır.
7
Gastronomi ve mutfak sanatları alanındaki kavramları, ilkeleri ve teorileri bilir ve uygular.
8
Turizm ve gastronomi alanlarındaki mevcut durumları ve gelişmeleri takip edebilme ve bunlar hakkında yorum yapabilme gücüne sahip olur.
9
Mutfaklar, kültürler ve yaratıcı düşünmeye sevk edecek sanat ve yemek sanatı ile ilgili bilgi donanımına sahip olur.
10
Profesyonel mutfaklarda çalışabilecek iş tutumu geliştirir.
11
Klasik ve modern pişirme teknikleri ve süreçlerine hâkim olur ve ayrıca bu alanda sentez gücüne ve yeterliliğe sahip olur.
12
Türk mutfağının inceliklerine hâkim olur ve Türk yemeklerini kolayca pişirebilir.
Ders Öğrenme Çıktısı - Program Çıktıları (1 -5 Puan Aralığı)
Ders Öğrenme Çıktısı
PÇ 1
PÇ 2
PÇ 3
PÇ 4
PÇ 5
PÇ 6
PÇ 7
PÇ 8
PÇ 9
PÇ 10
PÇ 11
PÇ 12
Bilişim hukuku ve etiğinin temel kavram ve kurumlarını tanımak;
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Bilişim Hukukunun kendi alanına has hukuk kurallarını ortaya koyar;
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
İnternette erişim engelleme ve yasal düzenlemeler hakkında bilgiler verir;
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
E-devlet uygulamaları hakkında bilgi sahibi yapar;
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ortalama Değer
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
https://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/337032