PDF hazırlanıyor, lütfen bekleyin...
PDF
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ
SÖĞÜT MESLEK YÜKSEKOKULU
AŞÇILIK
(2022 - 2023)
Ders Bilgi Formu
Ders Adı
Kodu
Yarıyıl
T+U Saat
AKTS
Z / S
Kariyer Planlama ve Geliştirme
MOS215
1
2 + 0
2,0
Seçmeli
Birim Bölüm
Aşçılık -
Ön Lisans
(Yüz yüze- Anlatım. Soru-Cevap. Tartışma.)
Amaç
Kariyerinin keşif aşamasında olan öğrencilere doğru bir kariyer planlama yapabilmeleri ve kurma aşamasından itibaren kariyerlerini geliştirmek için ihtiyaç duyabilecekleri bilgi düzeyine ulaşmaları amaçlanmaktadır.
Ders İçeriği
Bu derste kariyer planlama ve geliştirme ile ilişkili kavramları, kariyer yönetimi uygulamaları ve araçları, kariyer devreleri ve kariyer sorunları ve çözümleri ile ilgili konulara değinilecektir.
Hafta
Konu
1
Kariyer ile ilgili tanımlar
2
Kariyer ile ilişkili kavramsal çerçeve
3
Kariyer geliştirme kuramları
4
Kariyer yönetim uygulamaları
5
Kariyer yönetim araçları
6
Kariyer sorunları
7
Aday sağlama yolları
8
Ara Sınav- Aday Sağlama Yolları
9
İş arama kanalları
10
CV hazırlama ve iş görüşmesi
12
Yeni kariyer yaklaşımları
13
Girişimcilik ve kariyer
14
Genel değerlendirme
Program Çıktıları
1
Aşçılık alanındaki teorik alandaki güncel uygulamalarda kullanabilir.
2
Aşçılık alanındaki problemleri tanımlama ve çözme becerisine sahip olur.
3
Başka alanlarla birlikte takım olarak çalışabilme becerisi kazanır.
4
Mesleki etik ve sorumluluk bilincine sahip olur.
5
Alanında yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincini ve bunu gerçekleştirebilme becerisini elde eder.
6
Etkin iletişim kurma becerisi kazanır.
7
Gastronomi ve mutfak sanatları alanındaki kavramları, ilkeleri ve teorileri bilir ve uygular.
8
Turizm ve gastronomi alanlarındaki mevcut durumları ve gelişmeleri takip edebilme ve bunlar hakkında yorum yapabilme gücüne sahip olur.
9
Mutfaklar, kültürler ve yaratıcı düşünmeye sevk edecek sanat ve yemek sanatı ile ilgili bilgi donanımına sahip olur.
10
Profesyonel mutfaklarda çalışabilecek iş tutumu geliştirir.
11
Klasik ve modern pişirme teknikleri ve süreçlerine hâkim olur ve ayrıca bu alanda sentez gücüne ve yeterliliğe sahip olur.
12
Türk mutfağının inceliklerine hâkim olur ve Türk yemeklerini kolayca pişirebilir.
Ders Öğrenme Çıktısı - Program Çıktıları (1 -5 Puan Aralığı)
Ders Öğrenme Çıktısı
PÇ 1
PÇ 2
PÇ 3
PÇ 4
PÇ 5
PÇ 6
PÇ 7
PÇ 8
PÇ 9
PÇ 10
PÇ 11
PÇ 12
Kariyer yönetimini bireysel ve örgütsel boyutta ilişkilendirir.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Geleneksel ve modern kariyer yönetimi uygulamalarını değerlendirerek karşılaştırır.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Modern kariyer yönetimi uygulamalarının bireye ve işletmeye katkılarını sorgular.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Literatürdeki kariyer yönetimi uygulamalarını ve işletmelerdeki mevcut durumu karşılaştırır.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Öğrendiklerine göre kariyerlerinin keşif aşamasını daha iyi değerlendirirler.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ortalama Değer
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
https://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/337043