PDF hazırlanıyor, lütfen bekleyin...
PDF
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ
SÖĞÜT MESLEK YÜKSEKOKULU
AŞÇILIK
(2022 - 2023)
Ders Bilgi Formu
Ders Adı
Kodu
Yarıyıl
T+U Saat
AKTS
Z / S
Ekmek Yapım Teknikleri
AŞÇ220
2
2 + 2
4,0
Seçmeli
Birim Bölüm
Aşçılık -
Ön Lisans
(Yüz yüze, örgün, teorik ve uygulamalı)
Amaç
Bu dersin amacı; hamurun yapısı, bileşenleri ve hazırlama teknikleri konusunda temel bilgiler verilir ve öğrencilerin bunları uygulamaları sağlamaktır.
Ders İçeriği
Ekmek tarihçesi, zengin hamurlar ve basit hamurlar, Türk ekmek çeşitleri, uluslararası ekmek çeşitleri, ekşi mayalı ekmek
Hafta
Konu
1
Ekmeğin tarihçesi
2
Hamur yapım teknikleri
3
Hamur yapım teknikleri
4
Hamur mayalama
5
Hamur mayalama
6
Türk Ekmekleri
7
Türk Ekmekleri
8
Ara Sınav
9
Uluslararası mutfaklarda bulunan ekmekler
10
Uluslararası mutfaklarda bulunan ekmekler
11
Uluslararası mutfaklarda bulunan ekmekler
12
Ekşi mayalı ekmek
13
Ekşi mayalı ekmek
14
Ekşi mayalı ekmek
15
Ekşi mayalı ekmek
Program Çıktıları
1
Aşçılık alanındaki teorik alandaki güncel uygulamalarda kullanabilir.
2
Aşçılık alanındaki problemleri tanımlama ve çözme becerisine sahip olur.
3
Başka alanlarla birlikte takım olarak çalışabilme becerisi kazanır.
4
Mesleki etik ve sorumluluk bilincine sahip olur.
5
Alanında yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincini ve bunu gerçekleştirebilme becerisini elde eder.
6
Etkin iletişim kurma becerisi kazanır.
7
Gastronomi ve mutfak sanatları alanındaki kavramları, ilkeleri ve teorileri bilir ve uygular.
8
Turizm ve gastronomi alanlarındaki mevcut durumları ve gelişmeleri takip edebilme ve bunlar hakkında yorum yapabilme gücüne sahip olur.
9
Mutfaklar, kültürler ve yaratıcı düşünmeye sevk edecek sanat ve yemek sanatı ile ilgili bilgi donanımına sahip olur.
10
Profesyonel mutfaklarda çalışabilecek iş tutumu geliştirir.
11
Klasik ve modern pişirme teknikleri ve süreçlerine hâkim olur ve ayrıca bu alanda sentez gücüne ve yeterliliğe sahip olur.
12
Türk mutfağının inceliklerine hâkim olur ve Türk yemeklerini kolayca pişirebilir.
Ders Öğrenme Çıktısı - Program Çıktıları (1 -5 Puan Aralığı)
Ders Öğrenme Çıktısı
PÇ 1
PÇ 2
PÇ 3
PÇ 4
PÇ 5
PÇ 6
PÇ 7
PÇ 8
PÇ 9
PÇ 10
PÇ 11
PÇ 12
Ekmeğin tarihçesini öğrenir
-
-
-
-
5
-
5
5
5
-
5
5
Hamur yapım tekniklerini öğrenir
5
5
3
5
5
2
5
5
5
5
5
5
Türk Ekmeklerini öğrenir
5
5
3
5
5
2
5
5
5
5
5
5
Dünya çapında yapılan ekmekleri öğrenir
5
5
3
5
5
2
5
5
5
5
5
1
Ekşi maya ve ekşi mayalı ekmeği öğrenir
5
5
3
5
5
2
5
5
5
5
5
5
Ortalama Değer
4
4
2,4
4
5
1,6
5
5
5
4
5
4,2
https://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/337110