PDF hazırlanıyor, lütfen bekleyin...
PDF
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ
SÖĞÜT MESLEK YÜKSEKOKULU
AŞÇILIK
(2022 - 2023)
Ders Bilgi Formu
Ders Adı
Kodu
Yarıyıl
T+U Saat
AKTS
Z / S
Yaratıcı Mutfak Uygulamaları
AŞÇ226
2
2 + 2
4,0
Seçmeli
Birim Bölüm
Aşçılık -
Ön Lisans
(Yüz yüze)
Amaç
Yiyecekler ile dekorasyon ve sunumlar gerçekleştirilerek dekorasyon tekniklerini öğretmek.
Ders İçeriği
Dersin tanıtımının yapılması, giriş ve tanışma, gıdalarda dekorasyon yapmaya yardımcı ekipmanların tanıtılması, şeker hamuru ve gıda boyalarının kullanım alanları ve teknikleri, sebzelerde dekorasyon tekniklerini uygulama, meyvelerde dekorasyon teknikleri uygulama, şeker hamurundan çiçek yapımı, tatlılarda dekorasyon teknikleri, ana yemeklerde dekorasyon teknikleri.
Hafta
Konu
1
Dersin tanıtımının yapılması, giriş ve tanışma
2
Gıdalarda dekorasyon yapmaya yardımcı ekipmanların tanıtılması
3
Gıdalarda dekorasyon uygulamalarına giriş
4
Şeker hamuru ve gıda boyalarının kullanım alanları ve teknikleri
5
Şeker hamuru ve gıda boyalarının kullanım alanları ve teknikleri
6
Sebzelerde dekorasyon tekniklerini uygulama
7
Sebzelerde dekorasyon tekniklerini uygulama
8
Ara sınav
9
Meyvelerde dekorasyon teknikleri uygulama
10
Meyvelerde dekorasyon teknikleri uygulama
11
Şeker hamurundan çiçek yapımı
12
Şeker hamurundan çiçek yapımı
13
Tatlılarda dekorasyon teknikleri
14
Ana yemeklerde dekorasyon teknikleri
Program Çıktıları
1
Aşçılık alanındaki teorik alandaki güncel uygulamalarda kullanabilir.
2
Aşçılık alanındaki problemleri tanımlama ve çözme becerisine sahip olur.
3
Başka alanlarla birlikte takım olarak çalışabilme becerisi kazanır.
4
Mesleki etik ve sorumluluk bilincine sahip olur.
5
Alanında yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincini ve bunu gerçekleştirebilme becerisini elde eder.
6
Etkin iletişim kurma becerisi kazanır.
7
Gastronomi ve mutfak sanatları alanındaki kavramları, ilkeleri ve teorileri bilir ve uygular.
8
Turizm ve gastronomi alanlarındaki mevcut durumları ve gelişmeleri takip edebilme ve bunlar hakkında yorum yapabilme gücüne sahip olur.
9
Mutfaklar, kültürler ve yaratıcı düşünmeye sevk edecek sanat ve yemek sanatı ile ilgili bilgi donanımına sahip olur.
10
Profesyonel mutfaklarda çalışabilecek iş tutumu geliştirir.
11
Klasik ve modern pişirme teknikleri ve süreçlerine hâkim olur ve ayrıca bu alanda sentez gücüne ve yeterliliğe sahip olur.
12
Türk mutfağının inceliklerine hâkim olur ve Türk yemeklerini kolayca pişirebilir.
Ders Öğrenme Çıktısı - Program Çıktıları (1 -5 Puan Aralığı)
Ders Öğrenme Çıktısı
PÇ 1
PÇ 2
PÇ 3
PÇ 4
PÇ 5
PÇ 6
PÇ 7
PÇ 8
PÇ 9
PÇ 10
PÇ 11
PÇ 12
Yaratıcılığı engelleyen klasik yönetim anlayışı unsurlarını açıklar.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Yaratıcılık ile ilgili bireysel olarak yapılabilecekleri açıklar.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Yaratıcılık ile ilgili örgütsel olarak yapılabilecekleri açıklar.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ortalama Değer
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
https://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/337116