PDF hazırlanıyor, lütfen bekleyin...
PDF
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ
SÖĞÜT MESLEK YÜKSEKOKULU
AŞÇILIK
(2022 - 2023)
Ders Bilgi Formu
Ders Adı
Kodu
Yarıyıl
T+U Saat
AKTS
Z / S
Fermente İçecekler
AŞÇ244
2
2 + 1
4,0
Seçmeli
Birim Bölüm
Aşçılık -
Ön Lisans
(Yüz yüze)
Amaç
Ders kapsamında içecek işletmelerinin tarihsel gelişimi, Türkiye’deki durumu ve içecek işletmelerinde fermente içecek üretim yönetimi süreçleri ve içecek sektöründe tedarik zinciri yönetimi öğretilmektedir.
Ders İçeriği
Fermantasyon teknolojisi ve fermente içecekler
Hafta
Konu
1
Giriş ve fermantasyon teknolojisi tanımı
2
Fermantasyon teknolojileri ve süreçler
3
Fermantasyon Türleri
4
Fermantasyon sürecinde mikrobiyal aktivite
5
Fermente Ürünlerinin Sağlık Üzerine Etkisi
6
Şarabın Tanımı, Türleri ve Tarihi
7
Şarap Üretim Süreci
8
Ara Sınav
9
Biranın Tanımı ve Tarihi
10
Bira Üretim Süreci
11
Kefir Üretim Süreci
12
Sirke Üretim Süreci
13
Turşu Üretim Süreci
14
Genel Değerlendirme
Program Çıktıları
1
Aşçılık alanındaki teorik alandaki güncel uygulamalarda kullanabilir.
2
Aşçılık alanındaki problemleri tanımlama ve çözme becerisine sahip olur.
3
Başka alanlarla birlikte takım olarak çalışabilme becerisi kazanır.
4
Mesleki etik ve sorumluluk bilincine sahip olur.
5
Alanında yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincini ve bunu gerçekleştirebilme becerisini elde eder.
6
Etkin iletişim kurma becerisi kazanır.
7
Gastronomi ve mutfak sanatları alanındaki kavramları, ilkeleri ve teorileri bilir ve uygular.
8
Turizm ve gastronomi alanlarındaki mevcut durumları ve gelişmeleri takip edebilme ve bunlar hakkında yorum yapabilme gücüne sahip olur.
9
Mutfaklar, kültürler ve yaratıcı düşünmeye sevk edecek sanat ve yemek sanatı ile ilgili bilgi donanımına sahip olur.
10
Profesyonel mutfaklarda çalışabilecek iş tutumu geliştirir.
11
Klasik ve modern pişirme teknikleri ve süreçlerine hâkim olur ve ayrıca bu alanda sentez gücüne ve yeterliliğe sahip olur.
12
Türk mutfağının inceliklerine hâkim olur ve Türk yemeklerini kolayca pişirebilir.
Ders Öğrenme Çıktısı - Program Çıktıları (1 -5 Puan Aralığı)
Ders Öğrenme Çıktısı
PÇ 1
PÇ 2
PÇ 3
PÇ 4
PÇ 5
PÇ 6
PÇ 7
PÇ 8
PÇ 9
PÇ 10
PÇ 11
PÇ 12
Fermantasyon hakkında bilgi sahibi olur
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Fermantasyon sürecini tanımlar
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Fermente içeceklerin hazırlanması hakkında bilgi sahibi olur.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ortalama Değer
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
https://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/337134