PDF hazırlanıyor, lütfen bekleyin...
PDF
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ
SÖĞÜT MESLEK YÜKSEKOKULU
AŞÇILIK
(2022 - 2023)
Ders Bilgi Formu
Ders Adı
Kodu
Yarıyıl
T+U Saat
AKTS
Z / S
Endüstriyel Mutfak ve Restoran Tasarımı
AŞÇ253
2
3 + 0
4,0
Seçmeli
Birim Bölüm
Aşçılık -
Ön Lisans
(Yüz yüze)
Amaç
Bu derste her sektörde hizmet veren ayrı ayrı mutfak kuruluşlarının nasıl işlediğini ve tasarımlarının nasıl yapıldığı anlatılacaktır. Öğrenciler bir mutfak kurulumu yapabilir pozisyona geleceklerdir.
Ders İçeriği
Temel Mutfak Bilgisi, Mutfağın Örgütsel Yapısı, Mutfak Yönetimi, Yiyecek Döngüsü, Servis Sistemleri, Mutfak Tasarımı, Mutfak Tipleri, Mutfak İşleyişi
Hafta
Konu
1
Yiyecek servis sistemleri
2
Yiyecek servis sistemlerinin mutfak tasarımına etkisi
3
Yiyecek servis sistemlerinin mutfak tasarımına etkisi
4
Endüstriyel mutfak malzemeleri -Cafe-bar mutfakları tasarım ve işleyiş süreci
5
Ar-ge mutfakları tasarım ve işleyiş süreci
6
Havalimanı hizmet mutfakları ve tasarım ve işleyiş süreci
7
Ara sınav. Havalimanı hizmet mutfakları ve tasarım ve işleyiş süreci
8
Fast-food üretim yapan mutfaklar ve tasarım süreci
9
Otel mutfakları tasarım ve işleyiş süreci
10
Restoran mutfakları tasarım ve işleyiş süreci
11
Pastane mutfakları tasarım ve işleyiş süreci
12
Özel tasarım mutfaklar
13
Mutfak tasarımları ile ilgili problemlerde çözüm geliştirme
14
Mutfak tasarımları ile ilgili problemlerde çözüm geliştirme
Program Çıktıları
1
Aşçılık alanındaki teorik alandaki güncel uygulamalarda kullanabilir.
2
Aşçılık alanındaki problemleri tanımlama ve çözme becerisine sahip olur.
3
Başka alanlarla birlikte takım olarak çalışabilme becerisi kazanır.
4
Mesleki etik ve sorumluluk bilincine sahip olur.
5
Alanında yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilincini ve bunu gerçekleştirebilme becerisini elde eder.
6
Etkin iletişim kurma becerisi kazanır.
7
Gastronomi ve mutfak sanatları alanındaki kavramları, ilkeleri ve teorileri bilir ve uygular.
8
Turizm ve gastronomi alanlarındaki mevcut durumları ve gelişmeleri takip edebilme ve bunlar hakkında yorum yapabilme gücüne sahip olur.
9
Mutfaklar, kültürler ve yaratıcı düşünmeye sevk edecek sanat ve yemek sanatı ile ilgili bilgi donanımına sahip olur.
10
Profesyonel mutfaklarda çalışabilecek iş tutumu geliştirir.
11
Klasik ve modern pişirme teknikleri ve süreçlerine hâkim olur ve ayrıca bu alanda sentez gücüne ve yeterliliğe sahip olur.
12
Türk mutfağının inceliklerine hâkim olur ve Türk yemeklerini kolayca pişirebilir.
Ders Öğrenme Çıktısı - Program Çıktıları (1 -5 Puan Aralığı)
Ders Öğrenme Çıktısı
PÇ 1
PÇ 2
PÇ 3
PÇ 4
PÇ 5
PÇ 6
PÇ 7
PÇ 8
PÇ 9
PÇ 10
PÇ 11
PÇ 12
Restoran yönetiminin nasıl olması gerektiği hakkında yeterli bilgiye sahip olunur
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Yönetim sistemleri ve işleyiş süreçlerine hakim olur.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Mutfak tasarımının önemini kavrar.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Profesyonel mutfakların işleyiş sistemlerini kavrar
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Yiyecek içecek işletmelerinde departmanlar arasındaki ilişkiyi kavrar
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ortalama Değer
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
https://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/337143