PDF hazırlanıyor, lütfen bekleyin...
PDF
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ
UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ
(2025 - 2026)
Ders Bilgi Formu
Ders Adı
Kodu
Yarıyıl
T+U Saat
AKTS
Z / S
İngilizce Konuşma V
TRZ431
7
2 + 0
3,0
Seçmeli
Birim Bölüm
Turizm İşletmeciliği -
Lisans
(Yüz-yüze eğitim-öğretim)
Amaç
Öğrencilere iş yeriyle ilgili terimler öğretmek, iş yerinde geçen diyaloglar ve telefon konuşmaları için gerekli konuşma becerisini kazandırmak.
Ders İçeriği
Dersin amacı doğrultuda turizm endüstrisi ve özellikle konaklama işletmeleri kapsamında profesyonel bir zeminde kurulması muhtemel ilişkilere dair İngilizce dil bilgisi, dinleme, yazma ve konuşma becerilerinin iyileştirilmesi hususu, içeriğin sınırlarını çizmektedir.
Ders Veren
Çağrı Erdoğan
Hafta
Konu
1
Giriş ve Temel Kavramlar
2
Taking Phone Calls
3
Giving Information
4
Taking Room Reservations
5
Taking Restaurant Bookings
6
Giving Polite Explanations
7
Receiving Guests
8
Serving in the Bar
9
Instructions
10
Taking a Food Order
11
Desserts and Cheese
12
Talking about Wine
13
Dealing with Requests
14
Describing Dishes
15
Dealing with Complaints
Ders İş Yükü
Çalışma Türü / Öğretim Metotlar
Süresi (Saat)
Sayısı
Araştırma – yaşam boyu öğrenme, yazma, okuma, Bilişim
Sınıf Dışı Çalışma
3
15
Dinleme ve anlamlandırma
Ders
2
15
Ara Sınav 1
5
1
Ödev 1
1
1
Kısa Sınav 1
2
1
Dönem Sonu Uygulaması
10
1
Ders İş Yükü:
93
AKTS
(Ders İş Yükü / 25.5)
:
3,65
Program Çıktıları
1
Yabancı dilde temel düzeyde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri göstererek meslektaşları ve misafirlerle iletişim kurar.
2
Farklı kültürlerden insanlarla etkili iletişim kurar.
3
Araştırma yaparak proje önerisi üretir.
4
Alanıyla ilgili edindiği teorik ve pratik deneyimle; bilgiye ulaşma, analiz, sentez ve yorumlama, sorunlara çözüm üretme süreçlerini yönetir.
5
Alanıyla ilgili bilgi ve iletişim teknolojilerini, yazılımları ve araç-gereçleri kullanır.
6
Alanı ile ilgili ulusal ve uluslararası hukuki düzenlemeleri, mesleki standartları ve etik ilkeleri temel düzeyde anlatır.
7
Yaşam boyu öğrenme bilinciyle kişisel ve mesleki donanımını sürekli geliştirir.
8
Turizm sektörünün gerektirdiği kişisel bakım (temizlik, giyim, görünüm), hijyen ve sanitasyon kurallarını uygular.
9
Turizm alanındaki başlıca kuramları, olguları, kavramları ve ilkeleri anlatır.
10
Sorumluluk alarak ekip halinde veya bağımsız olarak çalıştığını gösterir.
11
Birleşmiş Milletler Sürdürebilir Kalkınma Amaçlarından (BM SKA) en az birini açıklar.
12
Turizm işletmeciliği ile ilgili kavramları, kuramları, ilkeleri ve olguları kapsamlı olarak açıklar.
13
Turizm sektörünün yapısını, işleyişini ve ülke kalkınmasındaki önemini ana hatlarıyla belirtir.
14
Dünyadaki ve Türkiye’deki turistik değerleri turizm arzı ve talebi açısından değerlendirir.
15
Yönetim alanındaki kuramları ve uygulamaları turizm işletmelerini (otel işletmesi, seyahat işletmesi, yiyecek içecek işletmesi vb.) etkin bir şekilde yönetmek için kullanır.
16
Türkiye ve dünya ekonomisi ile turizmindeki gelişmeleri izleyerek geleceğe ilişkin tahminde bulunur.
17
Turizm işletmelerinde hizmet süreçlerini konuk memnuniyetini sağlayacak şekilde yönetir.
Ders Öğrenme Çıktısı - Program Çıktıları (1 -5 Puan Aralığı)
Ders Öğrenme Çıktısı
PÇ 1
PÇ 2
PÇ 3
PÇ 4
PÇ 5
PÇ 6
PÇ 7
PÇ 8
PÇ 9
PÇ 10
PÇ 11
PÇ 12
PÇ 13
PÇ 14
PÇ 15
PÇ 16
PÇ 17
Turizm endüstrisi kapsamındaki olası profesyonel ilişkiler çerçevesinde İngilizce yabancı dil bilgisini geliştirir.
5
5
0
0
0
0
0
0
0
5
0
0
0
0
0
0
0
Turizm endüstrisi kapsamındaki tesis ve hizmetlere dair İngilizce yabancı dil bilgisini geliştirir.
5
5
-
-
-
0
0
0
0
5
0
0
0
0
0
0
0
Turizm endüstrisi kapsamındaki İngilizce diyalogları anlar ve ilerletir.
5
5
-
-
-
0
0
0
0
5
0
0
0
0
0
0
0
Ortalama Değer
5
5
0
0
0
0
0
0
0
5
0
0
0
0
0
0
0
https://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/349106