PDF hazırlanıyor, lütfen bekleyin...
PDF
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
İŞLETME
(2025 - 2026)
Ders Bilgi Formu
Ders Adı
Kodu
Yarıyıl
T+U Saat
AKTS
Z / S
Girişimcilik ve İş Kurma
İSL471
7
3 + 0
5,0
Seçmeli
Birim Bölüm
İşletme -
Lisans
(Yüz yüze eğitim )
Amaç
Girişimci ve Girişimcilik kavramlarını açıklayarak, iş kurma süreci ve iş planı hazırlama konularında bilgi sahibi yapmaktır.
Ders İçeriği
Girişimcilik kavramı, girişimciliğin ekonomik, toplumsal ve kültürel temelleri, girişimcilik türleri,işlevleri süreci, iş planı.
Ders Veren
Muammer SARIKAYA
Hafta
Konu
1
Girişimcilik Kavramı ve Çeşitleri
2
Girişimcilik Kavramı, Çeşitleri ve Girişimcilikte Etik
3
Girişimciliğin Ekonomik, Toplumsal ve Kültürel Temelleri
4
Girişimciliğin Ekonomik, Toplumsal ve Kültürel Temelleri
5
İş Modeli, Girişimciliğin Süreçleri ve İş Fikri
6
İş Modeli, Girişimciliğin Süreçleri ve İş Fikri
7
Girişimcilikte İş Modeli Tasarımı
8
Girişimcilik İklimi
9
Franchising ve İşletme Satın Alma
10
İş Planı Örnekleri
11
İş Planı Hazırlama
12
İş Planı Hazırlama
13
İş Kurma
14
Girişimin Sonlanması: Tasfiye, İflas ve Birleşme
Program Çıktıları
1
Alan ile ilgili güncel ve teorik bilgilere sahip olur.
2
Alan ile ilgili konularda bilgi ve becerileri eleştirel bir bakış açısıyla değerlendirir.
3
Alan ile ilgili konularda bireysel ve ekip çalışmasının getireceği sorumluluklara açık olur.
4
Alanın gerektirdiği düzeyde bilgi ve iletişim teknolojilerini kullanır..
5
Çevreye, sosyal sorumluluğa, kaliteye ve yenilikçiliğe her şart altında önem verir.
6
Alanındaki gelişmeleri takip edebilecek düzeyde Türkçe ve bir yabancı dil bilgisine sahip olur ve yazılı-sözlü iletişim kurma yetkinliği kazanır.
7
Alan ile ilgili edinilen bilgiler çerçevesinde bir işletmenin çevresini ve mikro anlamda işletmenin kendisini değerlendirir ve sorunları kavrar.
8
Farklı disiplinlerden edinilen bilgileri analitik ve eleştirel bir şekilde değerlendirerek, işletme uygulamalarına katkı sağlayacak yenilikçi çözümler üretir.
9
Ulusal ve uluslararası bir işletme kurabilme, yönetme ve sürekliliğini sağlayabilme becerisi kazanır.
10
Nitel ve nicel verilerden faydalanarak ekonomik ve sosyal konularda istatistiksel çözümlemeler ile daha etkin kararlar alır.
11
Küresel olarak değişen müşteri istek ve ihtiyaçlarını belirleyerek, güncel talepleri karşılayabilecek ürün ve hizmetler üretir ve sunar.
12
Finansal tabloları ve verileri anlayarak işletmenin mali durumunu değerlendirir, finansal kararlar alır.
13
İşletmelerin hukuki süreçleri, sürdürülebilirlik ve etik konusundaki sorumlulukları hakkında bilgi sahibi olur ve bu konular bağlamında kararlar alırlar.
Ders Öğrenme Çıktısı - Program Çıktıları (1 -5 Puan Aralığı)
Ders Öğrenme Çıktısı
PÇ 1
PÇ 2
PÇ 3
PÇ 4
PÇ 5
PÇ 6
PÇ 7
PÇ 8
PÇ 9
PÇ 10
PÇ 11
PÇ 12
PÇ 13
Girişimcilik kavramını ifade eder.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
İş kurma sürecini tanımlar
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Risk analizi yapabilir
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Pazarlama, üretim, finans ve yönetim planlarını açıklayabilir.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Girişimcilik türlerini, işlevlerini ve sürecini açıklar
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
İş kurma sürecini tanımlayabilecek.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
İş planı örneği yapar ve değerlendirilmesi sürecini ifade edebilir.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ortalama Değer
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
https://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/363811