PDF hazırlanıyor, lütfen bekleyin...
PDF
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ
UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ
(2025 - 2026)
Ders Bilgi Formu
Ders Adı
Kodu
Yarıyıl
T+U Saat
AKTS
Z / S
İngilizce VI
TRZ302
6
3 + 1
4,0
Zorunlu
Birim Bölüm
Turizm İşletmeciliği -
Lisans
(Yüz Yüze eğitim)
Amaç
Öğrencilere B1 seviyesinde İngilizce okuma, yazma, konuşma ve dinleme becerileri kazandırmak.
Ders İçeriği
İngiliz diline ait dilbilgisi kuralları, İngilizce kelimeler vb.
Hafta
Konu
1
Sıfatlar, Sıfat Cümleleri
2
Sıfatlar, Was/were going to
3
Tahimnlerde kullanılan ifadeler, İngilizce'de a,an,the kullanımı
4
İsim fiiller, edatlarla birlikte sıfat kullanımı
5
Eski alışkanlıkları ifade etme
6
Vücut hareketleri ile ilgili filler
7
Tatları ifade etme
8
Past Perfect ve Simple Past zamanlarının kıyaaslanması
9
Geçişli/Geçişsiz Filler
10
İngilizcede Söylemleri Aktarma
11
Koşul Cümlecikleri
12
Bahaneleri, özürleri ifade etme
13
Konu Tekrarları
Program Çıktıları
1
Yabancı dilde temel düzeyde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri göstererek meslektaşları ve misafirlerle iletişim kurar.
2
Farklı kültürlerden insanlarla etkili iletişim kurar.
3
Araştırma yaparak proje önerisi üretir.
4
Alanıyla ilgili edindiği teorik ve pratik deneyimle; bilgiye ulaşma, analiz, sentez ve yorumlama, sorunlara çözüm üretme süreçlerini yönetir.
5
Alanıyla ilgili bilgi ve iletişim teknolojilerini, yazılımları ve araç-gereçleri kullanır.
6
Alanı ile ilgili ulusal ve uluslararası hukuki düzenlemeleri, mesleki standartları ve etik ilkeleri temel düzeyde anlatır.
7
Yaşam boyu öğrenme bilinciyle kişisel ve mesleki donanımını sürekli geliştirir.
8
Turizm sektörünün gerektirdiği kişisel bakım (temizlik, giyim, görünüm), hijyen ve sanitasyon kurallarını uygular.
9
Turizm alanındaki başlıca kuramları, olguları, kavramları ve ilkeleri anlatır.
10
Sorumluluk alarak ekip halinde veya bağımsız olarak çalıştığını gösterir.
11
Birleşmiş Milletler Sürdürebilir Kalkınma Amaçlarından (BM SKA) en az birini açıklar.
12
Turizm işletmeciliği ile ilgili kavramları, kuramları, ilkeleri ve olguları kapsamlı olarak açıklar.
13
Turizm sektörünün yapısını, işleyişini ve ülke kalkınmasındaki önemini ana hatlarıyla belirtir.
14
Dünyadaki ve Türkiye’deki turistik değerleri turizm arzı ve talebi açısından değerlendirir.
15
Yönetim alanındaki kuramları ve uygulamaları turizm işletmelerini (otel işletmesi, seyahat işletmesi, yiyecek içecek işletmesi vb.) etkin bir şekilde yönetmek için kullanır.
16
Türkiye ve dünya ekonomisi ile turizmindeki gelişmeleri izleyerek geleceğe ilişkin tahminde bulunur.
17
Turizm işletmelerinde hizmet süreçlerini konuk memnuniyetini sağlayacak şekilde yönetir.
Ders Öğrenme Çıktısı - Program Çıktıları (1 -5 Puan Aralığı)
Ders Öğrenme Çıktısı
PÇ 1
PÇ 2
PÇ 3
PÇ 4
PÇ 5
PÇ 6
PÇ 7
PÇ 8
PÇ 9
PÇ 10
PÇ 11
PÇ 12
PÇ 13
PÇ 14
PÇ 15
PÇ 16
PÇ 17
- B1 düzeyinde kendini tanıtabilecek, İngilizce diyaloglar kurabilecek
5
5
5
5
4
4
5
4
5
4
4
4
4
4
-
-
-
- B1 düzeyinde paragraflar yazabilecek
5
5
5
4
4
5
5
4
5
5
4
5
5
5
-
-
-
- B1 düzeyinde okuma parçalarını anlayabilecek
5
5
4
4
4
5
5
5
5
4
4
5
5
4
-
-
-
Ortalama Değer
5
5
4,67
4,33
4
4,67
5
4,33
5
4,33
4
4,67
4,67
4,33
-
-
-
https://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/376910