PDF hazırlanıyor, lütfen bekleyin...
PDF
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ
UYGULAMALI BİLİMLER FAKÜLTESİ
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ
(2025 - 2026)
Ders Bilgi Formu
Ders Adı
Kodu
Yarıyıl
T+U Saat
AKTS
Z / S
Zorunlu Staj II
TRZ300
6
0 + 0
3,0
Zorunlu
Birim Bölüm
Turizm İşletmeciliği -
Lisans
(Uzaktan eğitim)
Amaç
Staj, öğrencilerin turizm endüstrisinin değişik kesimlerini tanımasına ve deneyim kazanmasına yardım ederken, bir yandan da turizm endüstrisinin öğrencilerimizi ve Bölüm’ü tanımasına olanak sağlamaktadır.
Ders İçeriği
Turizm işletmesini departman, personel ve genel işleyiş bakımından tanımak; Oryantasyon süreci sonrasında iş tanımına ve görevlerini uyum sağlamak; İşe devamlılık ve zaman kullanımı hakkında etkinlik kazanmak; Müşteri ilişkilerinde deneyim kazanmak; Turizm işletmesindeki ilgili ekipmanı kullanmak; İlgili departmandaki iş ve işlemlere hakim olmak; Görevlerini yerine getirmek; Staj raporunu hazırlamak; Sorumluluk duygusunu geliştirmek; Mesleki deneyimi teorik bilgiyle ilişkilendirmek.
Hafta
Konu
1
Turizm işletmesini departman, personel ve genel işleyiş bakımından tanımak
2
Turizm işletmesine adaptasyon
3
Oryantasyon süreci sonrasında iş tanımına ve görevlerini uyum sağlamak
4
İşe devamlılık ve zaman kullanımı hakkında etkinlik kazanmak
5
Müşteri ilişkilerinde deneyim kazanmak
6
Turizm işletmesindeki ilgili ekipmanı kullanmak
7
İlgili departmandaki iş ve işlemlere hakim olmak
8
Sorumluluk duygusunu geliştirmek
9
Mesleki deneyimi teorik bilgiyle ilişkilendirmek
10
Staj raporunun yazımı
11
Staj raporunun değerlendirilmesi
12
Staj raporunun sunumu
13
Staj sürecine genel bakış
14
Staj sürecine genel bakış
Program Çıktıları
1
Yabancı dilde temel düzeyde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri göstererek meslektaşları ve misafirlerle iletişim kurar.
2
Farklı kültürlerden insanlarla etkili iletişim kurar.
3
Araştırma yaparak proje önerisi üretir.
4
Alanıyla ilgili edindiği teorik ve pratik deneyimle; bilgiye ulaşma, analiz, sentez ve yorumlama, sorunlara çözüm üretme süreçlerini yönetir.
5
Alanıyla ilgili bilgi ve iletişim teknolojilerini, yazılımları ve araç-gereçleri kullanır.
6
Alanı ile ilgili ulusal ve uluslararası hukuki düzenlemeleri, mesleki standartları ve etik ilkeleri temel düzeyde anlatır.
7
Yaşam boyu öğrenme bilinciyle kişisel ve mesleki donanımını sürekli geliştirir.
8
Turizm sektörünün gerektirdiği kişisel bakım (temizlik, giyim, görünüm), hijyen ve sanitasyon kurallarını uygular.
9
Turizm alanındaki başlıca kuramları, olguları, kavramları ve ilkeleri anlatır.
10
Sorumluluk alarak ekip halinde veya bağımsız olarak çalıştığını gösterir.
11
Birleşmiş Milletler Sürdürebilir Kalkınma Amaçlarından (BM SKA) en az birini açıklar.
12
Turizm işletmeciliği ile ilgili kavramları, kuramları, ilkeleri ve olguları kapsamlı olarak açıklar.
13
Turizm sektörünün yapısını, işleyişini ve ülke kalkınmasındaki önemini ana hatlarıyla belirtir.
14
Dünyadaki ve Türkiye’deki turistik değerleri turizm arzı ve talebi açısından değerlendirir.
15
Yönetim alanındaki kuramları ve uygulamaları turizm işletmelerini (otel işletmesi, seyahat işletmesi, yiyecek içecek işletmesi vb.) etkin bir şekilde yönetmek için kullanır.
16
Türkiye ve dünya ekonomisi ile turizmindeki gelişmeleri izleyerek geleceğe ilişkin tahminde bulunur.
17
Turizm işletmelerinde hizmet süreçlerini konuk memnuniyetini sağlayacak şekilde yönetir.
Ders Öğrenme Çıktısı - Program Çıktıları (1 -5 Puan Aralığı)
Ders Öğrenme Çıktısı
PÇ 1
PÇ 2
PÇ 3
PÇ 4
PÇ 5
PÇ 6
PÇ 7
PÇ 8
PÇ 9
PÇ 10
PÇ 11
PÇ 12
PÇ 13
PÇ 14
PÇ 15
PÇ 16
PÇ 17
Staj raporunun hazırlanması
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Staj raporunun değerlendirilmesi
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Staj raporunun yazımı
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Staj sürecine genel bakış
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Ortalama Değer
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
https://ebs.bilecik.edu.tr/pdf/dersbilgigetir/376916